fbpx

Cum scapam de zapada din curte?

A venit iarna in adevaratul sens al cuvantului. Daca de sarbatori nu ne-am putut bucura de prezenta zapezii si a fulgisorilor de nea, iata ca acum, vrem nu vrem, trebuie sa facem fata troienelor si vremii capricioase de afara.
Cand ninge frumos, ca-n povesti, cand ninge viscolit si nu putem sa facem nimic decat sa privim pe geam, atmosfera anosta si rupta din filmele americane, cand oamenii ramaneau inzapeziti si nimic nu ii mai putea salva.

Daca locuiesti la casa, lucrurile sunt putin mai complicate: ai de dat zapada din curte sau din fata casei, trebuie sa ai grija de florile din curte, care cel mai probabil au inghetat sau de copaceii care din cauza vijeliei din ultimele zile au cam fost pusi la pamant.

Citeste si:  Covorul persan

Cum poti scapa de troienele de zapada din curtea ta?

In primul rand, daca finantele te ajuta, cea mai usoara metoda prin care poti curata curtea si zona din jurul casei tale de zapada este sa ceri ajutorul unei firme specializate, care este dotata cu masini speciale pentru dezapezire.

O alta metoda mai traditionala este „datul cu lopata”, insa nu toata lumea are putere sa faca acest lucru. Daca te incapatanezi sa faci asta, fa-o incet, imbraca-te bine si ia pauze mai des, daca zapada este foarte mare sau curtea lunga.
Daca nu ai rezistenta, poti apela la ajutorul altei persoane, dar pe care ar trebui sa o recompensezi material pentru efortul depus.

Citeste si:  Un pic de natura in casa ta

Daca zapada depusa nu este foarte mare, iar soarele si-a facut aparitia pe cer, poti apela la sarea de mare sau la un produs special pentru acest lucru.
In felul aceste eviti formarea ghetei si zapada se va topi mult mai repede si mai usor.
Totuşi, sarea nu mai are efect la temperaturi sub -9°C. Singura soluţie viabilă la temperaturi scăzute este clorura de calciu, eventual în amestec cu material antiderapant. Efectele acesteia se văd până la -15°C. Sub această limită suprafaţa devine alunecoasă din cauza faptului că substanţa reţine umezeala.

Citeste si:  Decorari interioare

Daca ai curte pojghite mari de gheata, pe care nu le poti sparge, arunca o galeata de apa fierbinte sau foloseste un furtun special, cu apa fierbinte.
Se va topi mult mai usor si se va sparge fara probleme dupa aceea.
Tot ca material antiderapant se foloseşte zgura sau cenuşa, pentru cei care au sobe, iar ca fondant (produs chimic menit să scadă temperatura de topire a apei) se poate folosi sare de bucătărie (clorura de sodiu) şi clorură de calciu. Acestea sunt materialele cel mai uşor de procurat, dar şi cele mai ieftine.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.