Costuri mari la intretinere

Nici nu ai intrat bine in scara blocului, ca deja ti-a sarit in ochi graficul cu intretinerea pe luna precedent.
Conform calculelor tale, facture trebuia sa fie cu mult mai mica fata de cea afisata la panou. Te enervezi, tragi vreo doua injuraturi si pornesti nervoasa catre administratie pentru a afla care este cauza acestei sume.
Inainte de a face acest lucru, noteaza-ti frumos toate cheltuielile afisate pe o hartie si incearca sa calculezi datorie cu datorie pentru a vedea exact care este suma finala de plata.
Calculeaza cati metri cubi de apa ai declarat la administratie si cati ti-au incasat ei. De cele mai multe ori, la intretinere se mai baga pierderi de apa care se impart la intreaga factura, la toti locatarii.
De asemenea, la fel de posibil este ori sa fi uitat tu sa duci citirea la apometre si sa fii taxata suplimentar, ori administrator sa fi pierdut hartia cu apa declarata de tine si la fel, sa te puna sa platesti suplimentar.
In cazul in care stai cu chirie, iar in factura de intretinere vezi trecute cheltuieli de reparative, intretinere sau fond de rulmenti, trebuie sa stii ca aceste cheltuieli sunt suportate de regula de catre proprietarul imobilului. El este cel care are datoria sa plateasca aceste cotizatii catre administratie, pentru abilitarea sau mentinerea blocului.
Daca dupa aceste socoteli, factura tot nu-si gaseste o justificare, este cazul sa mergi la administratie si sa vezi exact ce se intampla. Poate fi vorba de o incurcatura, poate fi vorba de o cifra trecuta gresit sau de un moment de neatentie atunci cand s-a facut repartitia pe apartamente.
Orice-ar fi, nu trebuia sa lasi lucrurile asa si sa te complaci in situatia de a plati o facture careia nu iti apartine sau care se nu justifica.
Nu arunca niciodata chitanta pe care o primesti lunar de la administratie, pentru ca in caz ca se pierde un registru sau nu a fost notat unde trebuie, tu sa ai cum sa faci dovada efectuarii platii la zi.

Citeste si:  Nu va este pofta de paella?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.