Ne place sa decoram sufrageria, dormitorul… dar uitam de cele mai multe ori de bucatarie si ne multumim sa cumparam un corp de bucatarie si sa il montam; vopsim sau punem gresie sa se asorteze naiv si gata. Vrei sa-ti reamenajezi bucataria? Alege in ce stil vrei sa fie si ce textura preferi sa predomine in acest spatiu.
Culorile care vor da tonul sunt rosul si portocaliul, temperate de griuri. Acum este momentul potrivit pentru a introduce in casa ta culorile cele mai stralucitoare, nu conteaza prin ce: produse electrocasnice sau de uz casnic, mobila, pereti, picturi, lumanari, perne… orice. Trebuie sa tii cont de faptul ca trebuie mentinut minimalismul, iar timpul petrecut in casa sa nu te oboseasca ci sa te inspire, sa te bine dispuna si sa iti ofere si odihna atat de necesara.
Catre sfarsitul anului, culorile puternice vor fi amestecate cu altele mai naturale si incet-incet vor fi temperate, preferate devenind nuantele inchise si combinatiile neutre.
Culorile care sunt "exilate" din casele noastre sunt rozul si turcoazul. Accentele sunt permise, dar formele pline cu aceste culori nu mai sunt vedete anul acesta. Alte nuante preferate sunt cele de: coral, caisa, crevete, pepene verde, ca de altfel si alte combinatii intre portocaliau si roz.
Bineinteles primeaza gusturile fiecaruia iar tendintele ne spun numai in ce directie sa ne indreptam si care este paleta de forme si culori preferata unui numit moment… in final decizia apartine sufletului si ochilor tai. Alegand astfel cu siguranta soarele iti va inveseli casa in fiecare zi.A sosit vremea sa renuntam la vechile metehne si sa intelegem ca o locuinta aerisita, cu planuri largi, deschise, este formula cea mai indicata.In fond, chiar si felul in care ne amenajam locuinta poate oferi indicii despre ceea ce suntem.
Bucataria reprezinta un spatiu important in cadrul unei locuinte, de aceea este fundamental de studiat in detaliu atat esteticul cat si functionalitatea mobilierului pentru a avea o atmosfera placuta si in acelasi timp un spatiu util.
In toate filmele si majoritatea revistelor apar bucatarii mari si spatioase, in care putem sa ne miscam in voie si sa avem frumos asezate in rafturi toate instrumentele necesare. Insa realitatea este putin altfel, iar marea majoritate nu dispune de un asemenea spatiu generos destinat bucatariei. Astfel, amenajarea unei bucatarii de dimensiuni reduse presupune un efort mai mare pentru a imbina bunul gust cu utilitatea.
Un mare ajutor in acest scop sunt rafturile de metal, ce pot fi suspendate pe pereti. Sunt moderne si foarte practice, permitand astfel crearea unor spatii de depozitare in locuri altfel fara nici o utilitate practica.
Datorita multitudinii de forme, ele pot incapea in aproape orice loc (perete) pe care il avem disponibil in bucatarie. In general, principiul de prindere este prin agatare pe o bara orizontala metalica. Bara poate fi taiata pe dimensiunile de care dispunem sau pot fi unite doua daca este un perete mai lung.
Rafturile metalice, prin supletea lor, ofera senzatia de spatiu chiar fiind incarcate la maxim de obiecte. Borcanasele cu ingrediente isi gasesc amplasarea ideala in rafturile de aluminiu special concepute in acest scop.Pe langa toate acestea, au un rol decorativ, dand un aer modern unei bucatarii clasice.