Aranjare mobila

Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare in aranjarea mobilei este locatia punctului focal al camerei. Uneori este ceva evident precum semineul, sau un detaliu arhitectural.
De multe ori totusi, nu exista un punct focal evident. In acest caz, va depinde de tine sa creezi unul prin aranjarea mobilei. Paseste in camera. Care este primul lucru care iti lumineaza privirea? Este fereastra? Este spatiul mare? Este podeaua? In jurul acestui lucru pe care il vei alege iti vei construi punctul focal.
Sufrageria poate sa fie o zona de conversatie. Punctul focal al dormitorului ar trebui sa fie patul.
Pozitioneaza-ti cele mai mari piese de mobilier mai intai.
– In sufragerie ar trebui sa fie canapeaua
– In dormitor ar trebui sa fie patul
– In bucatarie ar trebui sa fie masa
Daca ai un punct focal natural, precum un semineu, cea mai mare piesa de mobilier ar trebui sa fie pozitionata in relatie cu aceasta. Mobila nu trebuie sa fie neaparat evidenta, dar ar trebui sa fie aranjata in jurul punctului focal.
Nu pune toate piesele de mobilier mari una langa alta, pentru ca supara si deranjeaza, dezechilibreaza balanta camerei. Odata ce ai pozitionat piesa majora, treci mai departe la piese care au legatura intre ele. Cele mai evidente lucruri in aranjarea mobilei ar trebui sa fie scaunele care merg la masa din sufragerie sau din bucatarie.
Gandeste- te si la folosinta camerei.
– Ai suficiente mese pentru a pozitiona lampile?
– Sunt scaunele suficient de apropiate astfel incat sa poti sa auzi ce spune persoana din fata ta?
– In bucatarie se poate ca doi oameni sa munceasca fara sa se calce in picioare?

Citeste si:  Oh... DA! Berea face bine la oase

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.