Acvariu potrivit

Esti fascinata de pestisorii viu colorati si jucausi? Iata cateva sfaturi sa iti faci propriul acvariu acasa si sa cresti pestisori tropicali.
Acvariul cu apa dulce este cea mai buna alegere cand nu ai prea multa experienta. Acvariul pentru pestisori tropicali este recomandat cu precadere incepatorilor. Majoritatea speciilor sunt viu colorate, de dimensiuni mici si rezistente. Dar acvariul tau nu trebuie sa fie doar o colectie de pestisori, plante si pietre colorate. Ai grija sa le oferi micilor tai prieteni un mediu de viata cat mai apropiat de mediul lor natural. Daca folosesti apa de la robinet, pastreaz-o trei zile in vase neacoperite sa se evapore clorul.
Locul ideal, departe de ferestre
De la bun inceput trebuie sa gasesti un loc potrivit acvariu, in conditii care sa nu dauneze pestilor. Lumina naturala nu trebuie sa cada direct pe peretii acvariului deoarece favorizeaza cresterea algelor in exces. Trebuie sa gasesti un spatiu usor de luminat artificial, departe de priza si de televizor.
Acvariul trebuie sa fie asezat pe un suport neted si solid.
Temperatura apei nu trebuie sa oscileze
Fiecare specie de pesti are cerintele ei in privinta temperaturii apei. Daca alegi pesti tropicali, trebuie sa le asiguri un loc mai putin umbros si racoros. Este bine sa achizitionezi, odata cu acvariul, si un incalzitor electric. Este indicat sa mentii apa la o temperatura de 25 de grade Celsius.
Dimensiunea acvariului depinde de numarul de pesti
Este adevarat ca, daca vrei cat mai multi pesit, trebuie sa cumperi un acvariu mare. Dar nu te zgarci la bani. Daca alegi un acvariu prea mic, vei cheltui mai mult pe pesti si pe plante care nu vor supravietui din cauza suprapopularii.

Citeste si:  Culori in casa ta

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.