fbpx

Trucuri pentru ca mutatul intr-o casa noua sa fie o experienta placuta

Mutatul propriu-zis intr-o locuinta noua este o experienta despre care putini oameni considera ca este distractiva. Insa, cu sfaturile noastre, vei descoperi cat de simplu poate sa iti fie. Mutarea este un proces care iti poate rapi foarte mult timp: planificare, impachetare, mutare, curatenie generala. In momentul in care pasesti pragul noii tale locuinte, ei bine, atunci in loc sa respiri usurata, vei realiza ca sunt chiar mai multe provocari decat atunci cand te stresai sa cari mobila. Poate parea o decizie usoara unde sa asezi vasele sau cel mai valoros tablou, insa dupa epuizarea deplasarii din vechea locuita, ultimul lucru de care ai nevoie este sa fii constienta ca trebuie sa iei alte decizii importante, ca trebuie sa faci alte si alte planuri.

Daca te muti intr-un apartament care doar s-a construit, atunci esti norocoasa, nu va trebui sa faci mare lucru. Insa, ce te faci in cazul in care ai achizitionat un apartament in care proprietarul a lasat un covor vechi pe care il urasti? Iti imaginezi ca mai este cale lunga pana acolo si ca bine ar fi ca asta sa fie marea problema. Ca il vei arunca in momentul in care te vei stabili, iar acei patru pereti vor deveni un camin. Poate nici nu dispui de un buget prea mare pentru a-ti permite sa mai faci alte schimbari deocamdata. Insa fii sigura ca toate vechiturile inutile vor fi aruncate, fie ca iti vei achizitiona un nou covor sau nu.

Citeste si:  Casa ta - placuta si practica

Proiectul major intr-o noua locuita este cel de sub picioarele tale. Da, adica pardoseala. Daca ai niste bani pusi deoparte sau care ti-au ramas in urma negocierilor, primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa inlocuiesti pardoseala. In special daca este un apartament vechi, unde podeaua scartaie din toate incheieturile. Este primordial sa inlocuiesti scandurile vechi pentru ca, in cazul in care te hotarasti sa iti achizitionezi altceva si sa amani acest proces, iti vei da cu pumnii in cap atunci cand va sosi momentul, deoarece va trebui sa muti iar toata mobila. Deranj dublu din cauza unei organizari gresite.

Zugravitul.

Alta munca prioritara. Nu comite greseala de a te muta inainte. Aceeasi problema de a muta mobila din camere, la care se mai adauga si mirosul intepator, grija cu care trebuie sa umbli prin casa pentru a nu te murdari de vopsea cel putin o zi, doua dupa ce procesul a fost incheiat. Daca iti este la indemana, zugraveste cu cel putin doua saptamani inainte de a-ti aduce valizele cu haine in noua locuinte. Odata rezolvata problema pardoselii si a peretilor, atunci asezarea draperiilor si a masutei de cafea cu canapeaua, va parea o joaca de copii. daca nu ai inca mobila si nu stii ce culori se vor armoniza cel mai bine cu aceasta, atunci zugraveste-ti peretii in alb. Oricum, datul cu bidineaua este cel mai simplu gest pe care specialistii il fac atunci cand zugravesc. Procesul este mult mai dificil si de durata. Astfel, iti asiguri macar faptul ca daca vei vrea sa-i colorezi la un moment dat in culori mai tari, mai vii, vei putea duce la bun sfarsit chiar tu aceasta sarcina. Te hotarasti asupra mobilei, apoi asupra nuantelor, iei galeata de vopsea, bidineaua, acoperi podelele cu o folie si adaugi un strat de vopsea. Nu este prea greu.

Citeste si:  Camera hainelor din dormitorul doamnelor

Schimba instalatiile.

Este atat de enervant sa te muti, sa simti ca totul a ajuns la final si sa iti dai seama ca dusul nu are presiune, la chiuveta din bucatarie picura apa, iar la cea din baia de serviciu are culoare ruginie. In special in blocurile construite in perioada interbelica. Degeaba te vei simti o sarmanta aristocrata daca nu ai acces la o apa curata, din abundenta. Nici sa iti deschizi romanul seara inainte de culcare si sa iti dai seama ca odata ce ai apasat pe intrerupator, becul s-a ars, nu poate fi prea placut. Este esential sa verifici si sa te ocupi din vreme de instalatiile sanitare si electrice.

Citeste si:  Garsoniera versus apartament cu o camera

Asadar, acestea ar fi principalele reguli de conduita inainte de a te muta in casa ta sau chiar cu chirie. Sunt trei zone – cea de jos, mediana si si cea laturalnica, adica pardoseala, instalatii si pereti. Daca faci din aceste zone o prioritate, trebuie sa ai incredere ca asezarea cartilor in biblioteca si decizia locului unde va fi pus patul din dormitor vor deveni o placere. Tuturor ne place sa fim niste mici arhitecti de geniu. Ne scapa insa mai mereu lucrurile care necesita cea mai mare atentie si asta pentru ca sunt cele mai dificile. Din aceasta cauza nu le constientizam. Odata ce le avem in vedere de la bun inceput si ne organiza timpul, totul se va simplifica.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.