fbpx

Trucuri culinare

Please select a featured image for your post

Uneori chiar si in bucatarie e nevoie de niste trucuri ca sa ne facem munca mai usoara asa ca va propunem o lista care sa va ajute fie sa pastrati mancarea, fie sa o preparati chiar dumneavoastra. Cum facem zahar vanilat acasa? Desigur e mai usor sa cumparam zaharul vanilat de la magazin, dar daca vrem sa fim pregatite mereu atunci ne putem prepara chiar noi continutul. Avantajul? Vom avea mai mult de un plic si nu vom ramane descoperite la nevoie. Pentru preparea sa avem nevoie de un borcan inchis ermetic, pe care il umplem cu zahar pudra. Pentru gustul de vanilie, se adauga un baton de vanilie taiat in doua parti, pe lung. Se inchide borcanul si nu se deschide decat dupa 10 zile. Cum stim daca un ou e proaspat? Pentru a verifica daca un e proaspat, trebuie sa facem doar un simplu test si anume sa punem oul intr-un vas cu apa sarata. Daca acesta se lasa la fund, inseamna ca este proaspat. Daca pluteste, inseamna ca il putem arunca.
Cum pastram zaharul caramel? Cand facem o prajitura delicioasa si avem nevoie de zahar caramel, nu putem sa riscam ca acesta sa se intareasca. Ce facem atunci? In momentul in care zaharul caramel a capatat culoarea si consistenta ii adaugam un strop de otel sau de suc de lamaie. Asta il va face sa reziste mai mult si sa nu se intareasca.
Citeste si:  Decorare camera copilului cu bani putini
Ce mai putem pune in supa de carne? Ne place supa de carne, dar ne-am saturat deja de binecunoscutele galusti? Nu mai avem fidea? Nici o problema, putem pregati 2-3 clatite din aluat obisnuit in care se adauga sare, piper, cascaval ras, ketchup si cateva ciuperci taiate marunt. Se rumenesc aceste clatite pe ambele parti, se ruleaza si se taie in bucatele. Se adauga in farfurie peste care se toarna supa.
Citeste si:  Trei paturi pentru camere mici
Cum pastram corect faina? Faina, pentru a ne putea folosi de ea pe timp indelungat se va pastra fie in borcane, fie in cutii metalice. Faina trebuie ferita de umiditate, avand nevoie de o aerisire permanenta. Pentru a nu fi atacata de insecte, asta depinzand si de locul in care va fi asezata, se va pune in faina pudra de sare sau foi de dafin. Cum spalam corect capsunile? Nu este o filozofie si nici o tehnica aparte, dar pentru ca sa nu isi piarda din vitamine si suc capsunile trebuie mereu spalate inainte de a li se rupe codita. Daca sunt spalate dupa atunci sucul si aroma se va pierde fie in apa din vas, fie in chiuveta.
Citeste si:  Pastrare flori proaspete
De ce nu cresc rapid aluaturile? Cand aluaturile nu cresc, de vina este faina. Este bine ca inainte de a pregati un aluat sa se verifice calitatea fainii. Cum? Se va strange intr-un pumn faina echivalenta a doua sau trei linguri. Daca se formeaza niste mici bulgari care se desfac cand deschideti pumnul, atunci faina este de calitate. Cum testam friptura daca s-a facut? Ca sa vedem daca friptura s-a fript bine, trebuie sa apasam usor cu o lingura sau cu un deget curat. Daca e in sange, carnea va parea foarte moale si va ceda apasarii. Daca e fripta doar pe jumate, carnea va parea tare pe margini si destul de moale in centru. Daca carnea e bine fripta, va fi intarita peste tot uniform, necedand apasarii.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.