Trei paturi pentru camere mici

Patul este poate singurul obiect de mobilier care nu lipseste din nicio casa, din niciun dormitor. Daca la alte elemente mai poti renunta, in incercarea de a economisi spatiu, de pat nu poti sa te lipsesti, fie ca stai intr-o garsoniera, fie ca ai un dormitor mic sau incerci sa „cazezi” mai multi copii intr-o singura camera.

Din fericire, exista solutii care te ajuta sa economisesti spatiul, chiar si prin acest obiect de mobilier de care nu te poti lipsi cu niciun chip. Pe langa solutiile clasice si arhicunoscute – canapeaua extensibila, pentru dormitor si patul supraetajat, pentru camera copiilor – exista si altele care sunt nu numai utile, ci si foarte ingenioase si frumoase.

rabatabil

Patul rabatabil se foloseste mai mult in gradinite, dar nu ai de ce sa nu-l folosesti si acasa, acolo unde locul nu iti permite sa pui un pat normal. Atunci cand este rabatat, el sta paralel cu peretele si arata ca un dulap oarecare. Inainte de culcare il cobori si va fi exact ca un pat normal, atat ca aspect cat si ca grad de confort. Ansamblul include un mecanism special care permite rabatarea patului si care, din pacate, nu este foarte usor de gasit. Dar, cu putin noroc am gasit paturi rabatabile pe un site specializat, Paturi rabatabile, unde se pot face inclusiv la comanda, in functie de dimensiunile camerei tale. Exista paturi rabatabile, de o singura persoana pentru camere de tineret si copii, dar si paturi duble, matrimoniale, perfecte pentru o garsoniera sau un dormitor cu dimensiuni scazute.

Citeste si:  Dulceata de gogonele si gutui murate in otet

rabatabil

Pe The Wallbed Workshop am gasit mai multe combinatii ingenioase cu pat plus birou (ziua birou, noaptea pat), canapea plus pat (ziua canapea, noaptea pat) sau doua paturi suprapuse (ziua dulap, noaptea unul sau doua paturi). Sunt o multime de combinatii ingenioase, moderne si foarte frumoase.

rabatabil

Patul tip mezanin a fost gandit mai mult pentru camere de copii si tineret si mai putin pentru dormitoare matrimoniale. Insa, cu putin noroc, poti gasi si un pat mezanin dublu. Ansamblul include un pat asezat deasupra altor elemente utile: un birou, o biblioteca, un loc de joaca. Este ca un pat supraetajat, numai ca partea de jos va fi folosita pentru un alt scop decat dormitul. Astfel, intr-un singur corp de mobilier, ai doua sau mai multe elemente utile.

Citeste si:  Cauze incendiu

rabatabil

Fiind asezat la inaltime, patul va avea nevoie de o scara, care poate fi simpla, exact ca la paturile de tabara supraetajate, sau poate fi ea insasi un obiect de decor si/sau depozitare. Pentru a avea mai multa libertate de alegere, patul mezanin poate fi unul simplu, dar asezat la inaltime, pe picioare de peste 1-1,5 m, iar sub pat, intre cele patru picioare ramane locul necesar pentru asezarea altor obiecte de mobilier.

Pe Espace Loggia am gasit o multime de idei ingenioase pentru paturi etajate. Aici sunt prezentate paturi etajate modulare care te ajuta sa ai o camera in plus, fara sa te muti.

Citeste si:  Idei DIY pentru casa ta

rabatabil

Patul tip sertar este aparent unul normal, numai ca sub el se mai ascunde inca unul, mai jos, care se poate scoate printr-un mecanism care culiseaza, ca un sertar.

rabatabil

Se poate folosi cu succes in camera copiilor pentru ca ziua ai un singur pat, iar noaptea ai doua, sau chiar trei, pentru totii piticii sau pentru prietenii lor care vin in vizita. Pentru o garsoniera sau pentru dormitorul matrimonial, se poate poate folosi un pat tip sertar ascuns sub un alt obiect de mobilier (biblioteca, masa, comoda).

sertar

Orice solutie ai alege, toate sunt utile pentru economisirea spatiului si, mai mult decat atat, sunt foarte frumoase. Vei avea o camera, moderna, cu elemente ingenioase si neasteptate. Practic, asa cum promit cei de la espace-logia.com, vei avea o alta casa, mai spatioasa, fara a fi nevoie sa te muti.


12 Comentarii
  1. Va solicit o adresa de contact(telefon, mail,etc) sunt interesat de produsele dvs.- paturi suprapuse pentru cei mici, nu am gasit nici un contact….astept raspuns …va multumesc…

  2. sunt foarte interesata de un pat aflat la inaltime sau ceva de genul acesta as dori mai multe modele si o oferta de pret…eventual unde putem vedea produseel. multumesc

  3. Patul tip sertar este aparent unul normal, numai ca sub el se mai ascunde inca unul, mai jos, care se poate scoate printr-un mecanism care culiseaza, ca un sertar.
    Care este pretul lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.