Top 5 plante de apartament cu frunze mari

1. Feriga (Încreng?tura Pteridophyta) – Feriga e o planta pe care o intalnim des in casele oamenilor, ocupand un loc important in categoria plantelor ornamentale. Cu peste douazeci de mii de specii, feriga poate avea frunze verzi de pana la sase metri lungime. Desi feriga poate creste destul de mare, se supune unui regim de intretinere destul de facil, fiind o planta de apartament ideala pentru cei care nu gasesc timp sa se ocupe de plante.

Citeste si:  Placinta de dovleac

foto

2. Aspidistra elatior (Cast Iron, Planta de fier, Pana cocosului) – Aceasta planta ornamentala e cunoscuta sub denumirea de „Planta de Fier” datorita abilitatii sale de a creste viguros fara sa aiba nevoie de vreun fel de ingrijire. Produce frunze mari, lungi si groase care se lasa in jos pe masura ce planta creste si pot ajunge pana la un metru lungime. Ii merge bine in conditii umbroase si caldute fiind o planta numai buna pentru apartament.

Citeste si:  Plante native din Romania

foto

3. Dieffenbachia ( Limba socrei) – Aceste plante dezvolta frunze albe, foarte lungi, de un verde deschis ,cu aspect de marmura. Frunzele pot atinge aproape cincizeci de centimetri in lungime si douazeci in grosime.

foto

4. Strelitzia Nicolai (Pasarea Paradisului) – Aceasta specie de planta poate ajunge pana la 10 m inaltime. Pasarea paradisului alba are sanse sa produca frunze de 90 de cm in lungime si 30 de cm in grosime. De asemenea, florile sunt extrem de mari insa rareori ajunge sa infloreasca intr-un spatiu inchis.

Citeste si:  Prajitura cu cirese

foto

5. Asplundia – Cunoscuta sub numele de „Jungle drum”, aceasta planta prezinta frunze lungi si voluminoase de culoare verde aprins care ia forma unei fantani pe masura ce creste. Frunzele pot atinge o lungime de 60 de cm.

foto

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.