Please select a featured image for your post
Vrei sa dai o petrecere pentru prietenii tai, dar mancarea iti da batai de cap? Renunta la gatitul obositor si la serviciile de catering in favoarea platourilor reci, care nu doar se prepara intr-un timp foarte scurt, dar pot fi si foarte aspectoase. Si pentru ca probabil deja ne-am saturat de obisnuitele gustari reci din mezeluri sau sandwichuri, va propun cateva retete de tartine, un aperitiv fin, gata sa multumeasca pe oricine.
Tartine cu ton
Ce avem nevoie pentru tartinele cu ton?
Ingrediente:
– doua conserve de ton
– maioneza (5-6 linguri)
– coaja rasa de la o lamaie
– piper negru si praf de sare
– sucul de la o lamaie
– capere
– tartine sau bagheta
– felii de ceapa verde sau rosii
– cascaval feliat
Dupa ce ai preparat maioneaza si ai obtinut coaja si sucul de la o lamaie, amesteca-le toate intr-un bol impreuna cu tonul a doua conserve. Apoi adauga putin praf de sare si piper negru in compozitie. Pentru o nota mai deosebita, foloseste si capere.
Nu ai tartinele din comert? Nici o problema. Acum poti folosi bagheta, care daca e foarte proaspata poate fi taiata cu ajutorul unor forme de metal, rezultatul fiind unul foarte de efect.
Unge fiecare forma de bagheta cu amestecul de mai sus, apoi decoreaza cu felii de rosii sau ceapa verde. Daca alegi sa prajesti bagheta la cuptor atunci presara si niste cascaval deasupra. Acesta se va topi si tartinele vor fi un adevarat deliciu.
Tartine cu salsa
Ce avem nevoie pentru tartinele cu salsa?
Ingrediente:
– tartine sau baghete
– 4 sau 5 rosii
– 2 sau 3 cepe
– 2 ardei iuti
– 1/2 lingurita coriandru
– putin ulei
– sare
Se iau rosiile, ceapa si ardeii iuti si se taie marunt. Apoi se calesc in putin ulei pana cand sosul se ingroasa. Cand acesta s-a ingrosat se poate adauga putina sare si coriandru. Optional se poate adauga si putina sunca, taiata cubulete. Dupa ce sosul de salsa s-a racit putin, urmand modelul de baghete taiate in forma, se adauga pe fiecare o lingura cu sos. Se orneaza cu patrunjel. Toate se aseaza pe un platou pentru a putea fi servite.
Tartine cu crema de branza
Ce avem nevoie pentru tartinele cu branza?
Ingrediente:
– tartine sau bagheta
– 1 morcov
– 1 telina
– 250 gr branza de vaci
– 3 linguri de amestec italian de verdeturi
– 1 lingura suc de lamaie
– sare, piper
Se curata si se taie telina cubulete. Morcovul curatat se da pe razatoarea mica. Intr-un bol se adauga branza de vaci, iar peste se toarna telina cubulete, morcovul, amestecul italian de verdeturi si sucul de la o lamaie. Se presara apoi sare si piper dupa gust. Pe baghetele taiate in forma aplicati aceasta compozitie. Poti orna cu frunze de salata, rosii sau ardei. Pofta buna!
Retetele de tartine propuse sunt doar cateva sugestii pentru aceste aperitive minunate. Dupa ce ai terminat de savurat tartinele propuse de noi, da frau liber imaginatiei si incearca si alte combinatii. Poti folosi icre, diferite sosuri sau chiar combinatii de branza si legume.
Sfat: In mijlocul platoului de tartine, pune o gramajoara de masline sau o conopida mica fiarta, stropita cu ulei si lamaie si decorata cu patrunjel. Fi creativa! Joaca-te cu legumele si fa din platoul cu tartine ceva deosebit. Daca acorzi atentie si acestor detalii, tartinele tale nu au cum sa nu treaca.