fbpx

Tabloul. Design inovator in tendintele anului 2007

Ca element de innobilare al peretilor tabloul capata in 2007 valente inovatoare. Fie ca surprinde esenta curentului pop-art, a picturii abstracte sau esenta artei fotografice- scanteie a starilor sufletesti, tabloul devine un element ambiental extrem de important.

Supradimensionarea sa reprezinta noua tentdinta abordata de designeri pentru acest an. Cu imagini abstracte obtinute prin miscarea continua a pensulei pe panza, tabloul incearca sa urmareasca schema cromatica a spatiului in care este incadrat. Fie urmareste aceleasi nunate sau le completeaza pe cele din jur prin complementaritate ori contrast.

Configurat ca un panou luminos cu imaginea suprapusa, tabloul devine un element excentric pentru spatiul ambiental. Atunci cand dimensiunile sale ies din tiparele obisnuite, conturand o suprafata ampla, elementele de decor sunt reduse ca numar. Acestea pot fi reprezentate prin corpuri de iluminat cu design inovator, simple ca forma, care asigura astfel si caracterul functional.

Citeste si:  Sfaturi de mutare

Tabloul poate fi expus pe suprafata peretelui prin ridicare de la nivelul podelei. In alte cazuri el este sprijinit de acesta inlesnind procesul de reamenajare. Tablorile pop-art cu dimensiuni reduse sunt grupate de regula pe o suprafata ampla. Impreuna ele isi sporesc farmecul propriu, degajind un aer sofisticat. Atunci cand se prezinta in varianta alb negru, sepia sau in tonuri de gri ele devin spectaculoase ca simplitate generatoare de rafinament.
Chiar si fotografiile de familie pot contribui la realizarea unei element inovator. O prima varianta o constituie forografia unui singur individ prezentata inr-una din variantele expuse anterior. Tabloul astfel obtinut are o personalitate proprie devenind accent pentru intregul cadru ambiental.

Cu fotografiile de mici dimensiuni, viu colorate, se realizeaza tablouri cu dimensiuni diferite si rame divers nuantate. Acestea se dispun apoi intr-un joc de linii, culori si forme, fara a fi insiruite, ci aparent asezate aleator. Jocul lor transforma un cadru predefinit intr-un panou decorativ, captivant prin senzatiile si trairile pe care le surprinde dincolo de imagini. Fara a se crea o legatura intre imagine si beneficiar, fotografii ce surpind chipuri expresive, oameni de diverse nationalitati, sau actiuni omenesti pot da nastere unor tablouri cu mare forta artistica.

Calitatea artistica a tabloului se traduce acum prin senzatia pe care o imprima asupra observatorului. Grija pentru linie, ascocierea culorilor, calitatea realitatii pe care o contureaza de a fi interesanta sau nu capata acum noi valente de expresie. In designul actual un panou vopsit intr-o culoare uni poate fi mult mai expresiv decat o feerie de culori si obiecte. Petele devin accente. Accentele definesc spatiul.

Citeste si:  Cum ornezi masa de Pasti

Florile nu si-au pierdut puterea de a captiva. Ele nu mai sunt insa astazi expuse in buchete multicolore. Unicitea le da farmec. Supradimensionata, o singura floare isi expune cu senzualitate fiecare detaliu. Corola simbolizeaza tineretea, aspiratia spre perfectiune, trezeste setea de viata.

Tablourile pun in contact arta si valentele cotidiene. Designul defineste spatiul in virtutea nevoilor si aspiratiilor noastre. Prin intermediul acesor piese arta isi face loc in casele noastre, bucurand spiritul vesnic in cautare de noi senzatii.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.