
Este o supa consistenta, numai buna pentru sezonul rece care tocmai incepe. Varza Kale este un super-aliment, plina de nutrienti, o adevarata hrana pentru creier. Cantitatile sunt pentru sase portii.
Ingrediente:
– Doua bucati de piept de pui, fara piele, dar cu os (aprox. 600 de grame)
– 1 lingura de ulei de masline
– 1 ceapa mare tocata marunt
– O jumatate de telina tocata cubulete
– 3 catei de usturoi tocati
– O jumatate de lingurita de cimbru uscat
– O jumatate de lingurita de oregano uscat
– O jumatate de lingurita de chimion macinat
– 2 cartofi dulci taiati cubulete cu latura de 2 cm
– 3 cani de varza kale taiata mare
– 1 ardei iute
– O treime de cana de coriandru verde
Sarati carnea si puneti-o deoparte cat pregatiti legumele.
Incingeti o tigaie de teflon mare, puneti uleiul si adaugati ceapa si telina. Lasati 10 minute, pana cand se inmoaie toate, apoi puneti usturoiul si condimentele uscate si mai lasati inca 2-3 minute. Turnati totul intr-o oala impreuna cu 6 cani de apa (aproximativ 2 litri).
Cand incep sa fiarba, puneti carnea, ardeiul iute si coriandrul. Lasati sa fiarba 20 de minute cu vasul acoperit, apoi puneti si cartoful dulce si varza kale. Mai lasati inca 25-30 de minute sau cat este necesar pana cand cartoiii si varza sunt moi, iar carnea s-a patruns cum trebuie. Scoateti puiul, taiati-l fasiute si aruncati oasele. Puneti-l inapoi in oala si serviti supa in boluri. Pofta buna!