fbpx

Supa de fructe de mare si escalop de curcan cu mere si afine

Pestele, scoicile, fructele de mare nu sunt mai scumpe decat carnea de porc, dar suna mult mai exotic sa prepari o mancare din ele si, dupa unele gusturi, suna si mai a bun. Nu vom duce lupte cu oasele de peste, care vor lipsi cu desavarsire din farfurie. Pentru escalop, e preferabil sa nu cumparam curcanul viu si laolalta cu ingredientele. Va dati seama ce s-ar mai infoia si ratoi la merele rosii si la rosii?

Supa de fructe de mare cu peste

Ingrediente:
750 g file de peste alb
500 g fructe de mare
250 g scoici
100 ml ulei de masline
300 g rosii
3 fire de praz
2 morcovi
2 tulpini de telina
2-3 fire de cimbru
1 frunza de dafin
2-3 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
1 lamaie
sare, piper.

Citeste si:  Un stil aducator de caldura: cel tropical

Mod de preparare:
Taiem pestele cubulete si il punem la fiert, pentru 25 de minute, in 1,5 litri de apa. In oala in care vom face supa calim prazul taiat feliute si morcovul si telina taiate marunt. Cand legumele se inmoaie, punem cimbrul, foaia de dafin si usturoiul zdrobit si le amestecam bine. Turnam apoi in oala rosiile decojite si taiate cuburi, pestele cu zeama in care a fiert, fructele de mare si scoicile in cochilie. Cand fructele de mare sunt moi si scoicile s-au deschis, inseamna ca sunt fierte. Daca avem scoici care sa incapataneaza sa ramana inchise, le aruncam. (Supa se pune in farfurii cu cochilii cu tot.) Am presarat sare si piper. Stingem focul. Adaugam patrunjelul si coaja rasa a unei lamai.

Escalop de curcan cu mere si afine

Ingrediente:
300 g piept de curcan
1 mar rosu
100 g afine
250 ml suc de mere natural
2-3 fire de cimbru
1 lingurita miere
50 ml ulei de masline
sare, piper negru proaspat macinat.

Mod de preparare:
Pieptul de curcan il taiem felii, il saram, il piperam si-l prajim pe ambele parti, cateva minute, pana se rumeneste, intr-o tigaie de teflon cu margini inalte. Scoatem bucatile si le punem deoparte, intr-un vas cu capac. In tigaia in care am prajit curcanul punem marul taiat felii subtiri, afinele si cimbrul. Cand s-a rumenit marul, desertam continutul tigaii intr-un vas acoperit. In tigaie turnam sucul de mere. Cum a fiert, punem si mierea si lasam sa fiarba pana cand continutul se injumatateste. Atunci adugam bucatile de curcan si le lasam sa fiarba doua minute. Punem merele si afinele si stingem focul dupa cateva clocote.

Citeste si:  Cum iti alegi o casa?
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.