fbpx

Supa-crema de avocado si pizza cu blat de conopida

Avocado-ul e un fruct din America Centrala care seamana cu para noastra. E folosit mai mult la sosuri si alte combinatii decat crud, si asta pentru ca e bogat in grasimi si fibre. Supa noastra necesita un timp de preparare cam cat acela in care mananci o portie: o gatim fara foc, daca facem abstractie de chilli, care e iute ca focul. Cat despre pizza, blatul ei de conopida extermina un crunt dusman al siluetei din pizza clasica, faina.

Supa-crema de avocado

Ingrediente:
2 fructe de avocado
1 lingura ulei de masline
1 lingurita zeama de lamaie
1 fir de rozmarin
1 ardei iute (chilli)
1 rosie
400 ml apa
sare, piper.

Citeste si:  Baie eleganta

Curatam fructele si le scoatem samburii. Avem nevoie de un blender; daca nu-l detinem, le dam pe razatoarea mica. Amestecam fructele cu toate celelalte ingrediente, mai putin rosia si rozmarinul. Ardeiul iute, daca nu gasim chilli, il alegem din acela mic si bombat, care se apropie cel mai tare de fratele sau mexican numit chilli. Il tocam foarte marunt, in intregime, daca mancam foarte iute, sau doar o parte din el, daca nu. Obtinem o pasta in care adaugam rosiile facute cubulete, apoi presaram frunzulitele de rozmarin tocate marunt. Le putem inlocui cu rozmarin uscat si macinat, daca proaspat nu avem.

Pizza cu blat de conopida

Ingrediente:
Pentru blat:
300 g conopida
1 ou
50 g branza uscata
oregano
50 g unt
sare.
Pentru topping:
2-3 rosii
1 ceapa medie
o jumatate de ardei gras
50 ml ulei
100 g somon afumat
50 g masline negre (fara samburi)
o jumatate de lamaie
100 g mozzarella
busuioc uscat
sare, piper.

Mod de preparare:
Cantitatile sunt pentru o pizza, din care au ce intelege doua persoane. Conopida o taiem bucati si o fierbem 15 minute. O scurgem bine, o scoatem si o pasam cu furculita. Amestecam conopida cu oul si branza rasa, punem sare si oregano. Compozitia obtinuta o punem la cuptor intr-o tava unsa cu unt si acoperita cu hartie de copt. Lasam blatul o jumatate de ora, pana se rumeneste.

Citeste si:  Stilul rustic in casa ta

Intre timp, am pregatit celelalte ingrediente. Evident, avem o multitudine de posibilitati, noi am ales-o pe acesta. Calim ceapa tocata cu ardeiul gras taiat fideluta. Punem in acelasi vas, la foc mic, rosiile decojite si taiate bucatele si lasam7-8 minute, amestecand. Sosul il raspandim uniform peste blat, dupa care punem feliile de somon taiate subtire, felii de lamaie de grosime minuscula si celelalte ingrediente din lista. Bagam la cuptor pizza si o lasam pana se topeste mozzarella, pret de vreo 7 minute.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.