fbpx

Supa-crema cu galuste de nuci si carne de vita cu bere neagra

Am ales niste alaturari mai putin folosite in mesele noastre de zi cu zi, unde nucile isi gasesc locul in prajituri, iar berea – in pahar. Ele sunt insa la indemana oricui, atat ca mod de preparare, cat si ca procurare a ingredientelor. Mancati fara teama, berea n-o sa-si tradeze prezenta daca sunteti nevoiti imediat dupa masa sa suflati in fiola!

Supa-crema cu galuste de nuci

Ingrediente:
Pentru galuste:
3 oua
150 g gris
3 linguri nuca macinata
sare.
Pentru supa:
500 de grame de carne de pasare pe care o vom fierbe
1 ceapa
2 morcovi
2 cartofi
1 ardei gras
1 telina
1 kg rosii
100 g smantana
ulei de masline
1 legatura patrunjel
sare.

Citeste si:  Tendinte tot mai noi in iluminat

Mod de preparare:
In 3 litri de supa de pasare, punem la fiert legumele. Separat, in jumatate de litru de apa, fierbem rosiile taiate felii. Pasam legumele fierte prin sita, obtinand o pasta omogena. La fel, pasam si rosiile. Amestecam cele doua compozitii in oala cu supa de pasare si o lasam pe foc.
Intre timp, am preparat galustele. Cum se face treaba asta: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem, cu putina sare, pana ce, daca intoarcem castronul, spuma obtinuta nu cade (incercarea o facem, desigur, cand spuma e deja tare). In albusurile batute incorporam treptat galbenusurile, apoi, amestecand de jos in sus, grisul si nuca macinata fin. Cu o lingura umezita, luam din compozitia galustelor cate o bucata de marimea unei nuci si o punem binisor in supa care fierbe la foc mic, pe care am sarat-o dupa gust. Lasam galustele zece minute pe foc, pana se umfla bine, intorcandu-le si pe partea cealalta. Turnam cateva linguri de ulei de masline, stingem focul si acoperim oala. Punem apoi patrunjelul tocat marunt si dregem cu smantana.

Carne de vita cu bere neagra

Ingrediente:
1 kg carne macra de vita
250 ml supa de vita
500 ml bere neagra
1 lingura faina
2 cepe
2 morcovi
1 lingura paste de tomate
2-3 catei de usturoi
2-3 frunze de dafin
ulei
1 legatura marar
sare.

Mod de preparare:
Carnea o taiem cubulete si o punem la calit in ulei, intr-o cratita. Dupa cinci minute, o scoatem si punem in locul ei ceapa tocata. Cand ceapa se face aramie, punem lingura de faina, amestecam bine si stingem cu berea neagra. Punem apoi toate celelalte ingrediente, cu exceptia mararului, pe care il vom adauga, tocat, in cuptor, cu cateva minute inainte sa stingem focul. Morcovii ii vom taia rondele, iar cateii de usturoi ii vom pisa. Lasam cratita pe foc cateva minute dupa ce a dat in clocot, dupa care o transferam in cuptorul deja incins, unde va sta pana scade zeama.

Citeste si:  Pere coapte, cu nuci, miere si scortisoara
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.