Sufleu de branza

Stiu ca putine dintre noi au priceperea sa ne “iasa” asa cum trebuie, sa fie pufos si sa nu se dezumfle imediat ce l-am scos din cuptor, dar eu zic sa incercam si aceasta noua reteta.
Este un sufleu specific regiunii Lorraine.

Ingrediente
Pentru un vas cu un diametru de aproximativ 20 de centimetri (preferabil din teflon)
Unt si faina pentru tapetat vasul.
60 de grame de unt.
40 de grame de faina.
350 de mililitri de lapte
160 de grame de branza rasa (este preferabil sa alegeti sortimente de branza cu gust puternic, gen Cheddar sau branza cu mucegai).
4 oua.
Sare.
Piper proaspat macinat.
Nucsoara.

Citeste si:  Ciuperci umplute cu legume si branzeturi

Ungeti vasul cu unt si tapetati apoi cu faina atat fundul, cat si peretii pana la jumatate. Inlaturati faina in exces. Amestecati cele 60 de grame de unt cu cele 40 de grame de faina pana cand obtineti o consistenta cremoasa, de culoare galben deschis, fara cocoloase.
Incalziti laptele pana cand incepe sa fiarba si adaugati amestecul de unt si faina de mai sus, obtinand un fel de rantas. Asigurati-va din nou ca aveti o compozitie omogena, fara cocoloase. Lasati-o pe foc timp de aproximativ 8 minute pana cand capata consistenta unui sos gros. Condimentati cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Adaugati branza, luati vasul de pe aragaz si lasati sa se raceasca.
Separati albusurile de galbenusuri. Adaugati galbenusurile unul cate unul in compozitia de mai sus, dupa ce aceasta s-a racit.
Bateti albusurile cu putina sare pana devin spuma. Adaugati aceasta spuma in sufleu, amestecand cu grija. Turnati totul in vasul tapetat in prealabil si bagati la cuptorul incins la 180 de grade pentru 15-20 de minute.

Citeste si:  Poze reusite si in interior

Pofta buna!

Ah! Si nu stati sa va uitati prea mult la el! Se serveste imediat! Deh, sufleul este un lucru efemer si tinde sa-si modifice rapid forma apetisanta!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.