
Cu faimoasele paste se pot face mii de feluri de mancare. Azi va voi sugera o reteta simpla de spaghetti cu sos de ton.
Ingrediente:
1-2 linguri de ulei de masline.
1 lingura de usturoi taiat marunt.
1 legatura de patrunjel taiat marunt.
800 de grame de rosii la conserva, taiate cubulete.
425 de grame de ton la conserva in ulei de masline.
500 de grame de spaghetti.
Preparare
Incingeti uleiul si adaugati usturoiul. Lasati-l sa se rumeneasca usor. Adaugati patrunjelul, apoi rosiile, cu tot cu sucul in care au stat. Amestecati din cand in cand, lasand vasul la foc mic timp de 10-15 minute pana cand compozitia are consistenta unui sos.
Scurgeti tonul din conserva de ulei si amestecati-l in sos. Lasati pe foc inca 5 minute.
Puneti o oala cu apa si sare la fiert. Adaugati pastele. Nu le fierbeti prea mult, italienii le consuma al dente. Scurgeti-le si varsati-le intr-un bol pentru servire. Turnati sosul deasupra, condimentati cu piper negru si serviti imediat. Putin parmezan presarat deasupra face ca totul sa fie delicios.
Se pot adauga masline verzi sau cubulete de zucchini.
Pont: daca gasiti cumva si rosii uscate la soare, in stil italian, pastele vor fi dementiale.