fbpx

Sfaturi de care trebuie sa tii seama cand vrei sa-ti redecorezi bucataria

Bucataria este probabil unul dintre principalele locuri dintr-o casa, care deserveste multor activitati. Pregatirea unei mese este principalul ei scop, insa categoric nu este singurul. Astazi, bucataria aduna intreaga familie, in bucatarie se planifica ziua si tot bucataria a devenit locul unde socializezi cu prietena la o cafea. Renovarea unei bucatarii este costisitoare si totodata proiectul cel mai lung ca durata dintre toate modernizarile unei incaperi. Totusi, exista cateva trucuri, asa ca iti voi prezenta pe scurt aceste secrete ca, intr-un interval magic de trei zile, sa ai o bucatarie-fantezie in apartamentul tau. Desigur, intervalul de timp este determinat si de amploarea proiectului. Dar, in cele din urma, rezultatele vor fi satisfacatoare.

Un arhitect de design interior – o necesitate
In primul rand, iti recomand sa apelezi cel putin in faza incipienta la serviciile unui proiectant, un arhitect specializat pe designul interior. Chiar daca ti se pare ca asta este un pas gresit si ca nu ai un buget care sa permita acest moft, ai incredere ca, la final, vei observa ca ai facut asfel, economii. Prin simplul fapt ca asistenta unui specialist te va scuti de alegeri gresite in materie de materiale si accesorii care se pot dovedi, in final, inutile.

Citeste si:  Apartamentul tau. Bucatarie. Dining

Spatiul destinat aparaturii electro-casnice
Exista cateva elemente de baza intr-o bucatarie de care trebuie sa se tina seama de la inceput. Daca esti tipul de gospodina care adora sa isi petreaca timpul la bucatarie, preparand supe-creme, specialitati exotice de peste si fructe de mare si, bonus, prajituri cu creme sofisticate, atunci fa bine si pastreaza-ti o bucata buna de spatiu pentru asezarea diverselor aparaturi, precum mixerul, cuptorul cu microunde, aragazul profesional, cat si pentru achizitionarea acestora in sine. Spatiul dedicat acestor aparate este foarte important. Daca cina ta se rezuma la semipreparate incalzite la cuptorul cu microunde, atunci vei face mai putin loc acestor aparate si vei castiga mai mult spatiu pentru masa rotunda cu scaune impletite din bambus.

Citeste si:  Pete de ketchup

Mobilierul
Dulapioarele intr-o bucatarie sunt mobilierul din dormitor. Acestea te pot face sa te simti bine, iti pot crea senzatia de „home” sau nu. Ar fi indicat sa respecti stilul regasit in restul casei, pentru ca bucataria nu este decat o extensie a sufrageriei, fie ca este perfect delimitata de aceasta sau nu. Sunt foarte atragatoare dulapioarele in nuante calde de bej, alb sau crem, insa si cele in culori vii ca verdele sau rosul-bordeaux, care au finisaje pictate manual. Ambele variante te vor determina sa iti petreci cat mai multa vreme in bucatarie. Iti recomand mobilierul din lemn masiv sau din bambus si evitarea pe cat posibil a palului melaminat.

Spatiul de depozitare
O alta prioritate ar trebui sa fie spatiul de depozitare, in special daca nu ai o debara. Sertarele de mare adancime sunt recomandate pentru ca poti aranja si gasi cu usurinta obiectele fara sa fii nevoita sa le indesi. Ustensilele principale pot fi inlantuite intr-un cuier amplasat la vedere, deasupra chiuvetei.
Acestea sunt principalele elemente la care trebuie sa te gandesti inainte de a incepe modernizarea propriu-zisa a bucatariei tale. Si asta pentru a nu reveni din nou si din nou asupra planului initial si pentru a nu-ti scapa din vedere unul dintre punctele importante care se regasesc intr-o bucatarie.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.