fbpx

Salata de creveti cu avocado si supa de linte

Salata de creveti cu avocado

O salata usoara pentru vremea calduroasa de afara. Sucul de lime si coriandrul sunt ingredientele cheie. Poate constitui un aperitiv generos sau o masa in sine. Langa ea, puteti pune niste felii de focaccia sau de paine prajita.

Ingrediente:
– O ceapa rosie tocata marunt
– Zeama de la doua lime
– 2 linguri de ulei de masline
– Sare si piper dupa gust
– 450 de grame de creveti decorticati taiati
– O rosie
– Un avocado (aprox. 150 de grame)
– Un ardei iute maruntit, fara seminte
– Doua linguri de coriandru proaspat tocat

Citeste si:  Friptura de vita la cuptor. Frageda de ti se topeste in gura

Intr-un castron mic, se amesteca ceapa rosie, zeama de lime, uleiul de masline, sarea si piperul. Se lasa la marinat pentru cel putin cinci minute pentru ca gustul de ceapa sa se mai «inmoaie» putin.

foto
Intr-un castron mare se combina crevetii, avocadoul, rosia si ardeiul iute. Se adauga apoi ceapa cu zeama de mai sus, iar la final coriandrul. Se potriveste de sare si piper, daca mai este nevoie.

Supa de linte
Satioasa si delicioasa, o excelenta sursa de proteine vegetale. Are o textura cremoasa si e asa de buna ca sigur cei dragi vor dori si o a doua portie.

Citeste si:  Ceasul - util sau decorativ?

Ingrediente:
– 2 linguri de ulei de masline
– 3 fire de ceapa verde
– 3 catei de usturoi tocati marunt
– 1 rosie medie taiata cubulete
– o legatura de coriandru verde
– O jumatate de lingurita de cumin
– 1 cana de linte
– 1 cartof taiat cubulete
– 4 cani de supa de pui/legume
– 1 foaie de dafin
– Sare dupa gust
– Optional: smantana si inca 2 fire de ceapa verde, pentru ornat

Puneti un vas mare la incins. Adaugati uleiul, ceapa verde, usturoiul si rosia, condimentati cu sare si piper. Lasati pe foc cam 10 minute, pana se inmoaie. Adaugati jumatate din cantitatea de coriandru tocat in prealabil si cuminul si mai lasati inca un minut.

Citeste si:  Locuinta eco

foto

Adaugati lintea, supa, cartoful si frunza de dafin. Cand incepe sa clocoteasca, acoperiti vasul si lasati sa fiarba pana cand lintea este moale. Indepartati frunza de dafin si turnati supa in blender (eventual din mai multe transe, depinde cat de mare este vasul). Mixati pana cand devine cremoasa. Serviti cu o lingura de smantana adaugata in fiecare bol si cu ceapa verde si coriandru tocate presarate deasupra.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.