Retete cu fructe de sezon

Please select a featured image for your post

Sa nu va bucurati de fructele delicioase pe care vara vi le ofera, ar fi o adevarata crima! Asa ca incercati sa profitati de ele cat mai mult, in combinatii de tot felul, pentru ca acestea sunt adevarata mancare sanatoasa! Fructele sunt bogate in antioxidanti, ajuta la eliminarea surplusului de apa din organism, un factor esential in special pe timp de vara si mai ales sunt dietetice si indicate in regimurile de slabit. Shake de piersici Piersicile coapte si lunile iulie-augst merg mana in mana, asa ca profitati de aceaste mici minuni ale naturii. Pentru shake-ul de piersici aveti nevoie de 500 m de lapte, o jumatate de kg de piersici, 2 mere, 2 banane, un pliculet de zahar vanilat, cativa stropi de rom. Curatati piersicile de coaja si taiati-le marunt. Fructele, laptele si aromele se trec prin blender sau mixerul vertical. Pentru un shake si mai racoros, adaugati cu incredere si cateva cuburi de gheata in shaker. Shake-ul de piersici se poate utiliza si ca o bautura dar si ca un topping pentru inghetata.
Salata de fructe in cos de pepene Pentru o salata de fructe de vara, optiunile sunt nenumarate. Noi iti propunem o variaata cu: 1 pepene rosu mare, un pepene galben, o banana, o ciorchina de struguri albi, nectarine, cirese, visine, capsuni, mango. Se taie pepenele verde in jumatate, pe lung, se scobeste cu atentie mijlocul astfel incat sa ramana un cosulet facut din coaja pepenelui. La fel se procedeaza ci cu pepenele galben. Fructele se spala bine si se taie bucatele, se scot samburii de la cirese si visine, folosind un instrument special. Se pun fructele intr-un castron mare, impreuna cu un paharel de cognac, un paharel de vin alb dulce si un paharel e rom. Se poate adauga si un pahar de suc de rodii din comert. Se lasa la macerat 3-4 ore, apoi se umplu cosuletele de pepene verde si galben si se servesc cu frisca.
Citeste si:  Dressing
Inghetata de fructe de padure Inghetata facuta in casa va fi tot timpul mai aromata si mai sanatoasa decat cea din comert, iar fructele de padure sunt aromate de la mama natura, asa ca nu aveti cum da gres cu aceasta inghetata exceptionala. Aveti nevoie de un borcanel de 250 gr de iaurt, o jumatate de kg de fructe de padure asortate (le gasiti la piata, se vand la pahar, asa ca vor fi usor de combinat): mure, afine, fragute, zmeura; 2 linguri de miere, sucul si coaja de la o lamaie, 200 gr de smantana. Se paseaza fructele impreuna pentru a obtine o pasta omogena. Se amesteca impreuna cu restul ingredientelor, se toarna in forme si se dau la congelator 3-4 ore.
Citeste si:  Probleme de body image din lumea intreaga
Pentru un sos caramel cu care sa asortati inghetata, topiti in 200 gr de frisca lichida 50 gr de caramele. Se torna siropul rece peste inghetata. Jeleu de cirese Aveti nevoie de 300 gr de cirese fara samburi, o lamaie, 100 gr de zahar si 2 plicuri de gelatina alba. Se paseaza ciresele in blender, se amesteca cu sucul de lamaie, care le va pastra culoarea, apoi se dizolva gelatina dupa instructiunile de pe pachet. Se amesteca gelatina cu sucul de cirese si se incalzeste bine pe foc 2 minute, pana cand se topeste gelatina. Se toarna peste ciresele pasate si se da la rece.

Citeste si:  Fucsia

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.