fbpx

Retete cu cirese

Please select a featured image for your post

Daca tot incepe sezonul cireselor, nu puteam sa va las nepregatiti, asa ca a fost necesar sa va propun cateva idei de retete cu cirese, unele obisnuite, altele mai putin obisnuite, dar toate delicioase.

Supa racoroasa cu cirese
Supele nu trebuiesc sa fie intotdeauna calde, cu carne sau cu taietei. Supele pot fi si din fructe si supa de cirese este cel mai bun exemplu.
Aveti nevoie de: 2 litri de apa, 1 kilogram de cirese, 2 linguri de faina, 5 linguri de zahar, un borcanel de 150 gr de iaurt, o priza de sare, zeama de la o lamaie. Ciresele fara samburi se pun la fiert in cei 2 litri de apa si 2 linguri de zahar, timp de un sfert de ora. Faina se amesteca cu restul de zahar si cu sarea si se adauga in ploaie peste supa, avand grija sa amestecati in continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Apoi se drege cu iaurtul si zeama de lamaie. Supa se serveste rece si este perfecta pentru a va racori intr-o zi calduroasa de vara

Citeste si:  Ardei umpluti cu avocado si sarmalute in foi de stevie
Jeleu de cirese
Ce e mai bun dimineata decat un jeleu proaspat de cirese pe o felie de toast sau cu un croissant moale. Reteta de jeleu de cirese este foarte simpla, aveti nevoie de: o jumatate de litru de sirop de cirese, 250 gr de cirese fara samburi, un pliculet de gelatina, o cescuta de zahar (100-150 gr). Intai se aseaza ciresele fara samburi intr-un borcan de 800 gr. Apoi se amesteca siropul cu gelatina si zaharul, pana se topeste gelatina. Se pune vasul la foc si se amesteca in continuu pana se dizolva complet gelatina, dar fara ca siropul sa dea in clocot, pentru ca fierberea distruge gelatina. Se lasa siropul sa se racoreasca si se toarna peste ciresele din borcan, se amesteca bine si se lasa sa „inghete”.
Jeleul va fi absolut delicios, aromat si plin de cirese.
Prajitura cu cirese
Prajitura pufoasa cu cirese este desertul ideal pentru vara, usor de preparat, cu ingrediente putine si de mare efect pentru invitati. Aveti nevoie de: 3 oua, 75 gr de zahar, 300 ml de lapte, 100 gr de zahar pudra, 250 gr de cirese fara samburi si 30 gr de unt. Se face un amestec din faina si ouale intregi, peste care se toarna putin cate putin laptele si se amesteca cu grija, pentru a se omogeniza complet si fara cocoloase. Se pune in compozitie zaharul si ciresele. Cu jumatate din cantitatea de unt se unge tava, iar cealalta jumatate, topita, se adauga la compozitie. Se toarna prajitura intr-un vas termorezistent si se da la cuptorul incins, cca 30 de minute. Se serveste rece, pudrata cu zahar.

Citeste si:  Supe crema pentru vara
Compot de cirese
Nu spune nimeni ca nu sunt bune compoturile din comert, dar se stie ca, tot ce e facut in casa e mult mai bun. Procedeul e foarte simplu: se aseaza cantitatea dorita de cirese intr-un borcan (cca jumatate din borcan), peste cirese se pun 2-3 linguri de zahar si se toarna apa rece pana cand se umple borcanul. Mai punem si un praf de vanilie si unul de scortisoara. Se infileteaza borcanul si se da la sterilizat la cuptor o jumatate de ora.

Desi toate retetele prezentate mai sus sunt foarte bune, reteta mea preferata ramane aceasi: se cumpara ciresele din piata, se spala la prima cismea si se infuleca in drum spre casa. Pofta buna!

Un comentariu

Lasă un răspuns la Ioana Gaina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.