fbpx

Pui cu caise si crap pescaresc

Una calda, una rece. Ne exprimam, desigur, la modul propriu: o mancare servita proaspat luata de pe foc, cealalta ceva mai tarziu. Altminteri, amandoua sunt foarte bune, adecvate sezonului, din carne slaba, daca pestele poate fi considerat carne.

Pui cu caise

Ingrediente:
un pui
2 cepe
o lingura de faina
100 ml ulei
1 kg caise
2 linguri zahar
sare.

Mod de preparare:
Puiul se taie in bucati, pe care le prajim superficial in ulei. Dupa ce scoatem carnea, in acelasi ulei se caleste ceapa tocata marunt. Cum se ingalbeneste, presaram faina, ingalbenita si ea, in cuptor, si o stingem cu apa. Lasam compozitia pe foc 10 minute, amestecand-o, apoi punem in ea si bucatile de carne. Tinem totul la fiert circa 25 de minute.

Dupa ce ne-am convins ca e carnea bine fiarta, punem caisele taiate in jumatati. Dintr-o lingura de zahar facem un sos de zahar ars, pe care-l turnam in mancarea de pe foc. Cealalta lingura de zahar o adaugam ulterior, in timp ce fierb caisele. Dupa vreo 15 minute, cand caisele s-au inmuiat, treaba e gata. Aceasta e mancarea calda.

Citeste si:  Draperii de dormitor

Crap pescaresc

Ingrediente:
1 kg crap
150 g ceapa
2 morcovi
150 ml ulei
2 ardei grasi
2 rosii
3 linguri bulion
un fir de cimbru
o capatana de usturoi
100 ml vin alb
piper, sare.

Mod de preparare:
Taiem crapul felii, il saram, il ungem cu ulei si il punem intr-o tava de asemenea unsa cu ulei. Mai punem acolo usturoiul taiat marunt, ardeiul gras facut feliute, cimbru si piper. Bagam tava in cuptorul incins si, cum s-a rumenit pestele, punem deasupra fiecarei bucati o felie de rosie. Lasam tava la cuptor pana se rumenesc rosiile, rastimp in care vom prepara un sos.
Rumenim in ulei ceapa si morcovii tocati marunt si ii stingem cu bulion subtiat cu apa. Turnam in tigaie si vinul. Dupa ce da in fiert, se toarna sosul deasupra pestelui. Se mai lasa cateva minute in cuptor. Ne mai ramane doar sa asteptam sa se raceasca.

Citeste si:  O aparenta inselatoare - Lithops
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.