fbpx

Paste cu carnati picanti

Sunt delicioase si sunt gata in 30 de minute! Puteti opta si pentru spaghetti, dar mie mi se pare ca cel mai bine merg cu linguini. Cantitatile sunt pentru cinci portii.

Ingrediente
– 500 de grame de carnati picanti (preferabil de pasare sau un sortiment mai putin gras)
– Doua linguri de ulei de masline
– O jumatate de ceapa tocata
– 400 de grame de ardei copti taiati
– 4 catei de ustoroi pisati
– Sare si piper
– O cana jumatate de rosii pasate
– O jumatate de cana de supa de pui
– 300 de grame de paste
– 3 linguri de branza pecorino romano (plus cat mai doreste fiecare la servit)
– 2 linguri de patrunjel proaspat tocat

Citeste si:  Nutritie echilibrata - maslinele

Puneti la incins o tigaie mare, la foc potrivit, si prajiti carnatii pana cand se rumenesc. Nu este nevoie de ulei, au ei suficienta grasime. Luati-i de pe foc, maruntiti-i si lasati-i deoparte.

Adaugati in tigaie ceapa, uleiul, ardeii copti, usturoiul, sarea si piperul si lasati-le pe foc 5 minute. Puneti rosiile si supa de pui si, in final, carnatii. Lasati sa dea intr-un clocot, dati flacara la minim si lasati sa se patrunda toate pentru 15 minute.

In acest timp, fierbeti pastele in conformitate cu indicatiile de pe pachet. Scurgeti-le de apa si amestecati-le cu sosul din tigaie si cu branza pecorino, lasandu-le pe foc pentru vreo doua minute, ca aromele sa se patrunda. Opriti focul si presarati patrunjelul si branza extra pentru cine mai doreste.

Citeste si:  Reducerea costurilor la caldura
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.