fbpx

Paste bolognese

Sosul pentru Bolognese, unul dintre cele mai faimoase din lume, este, de fapt un sos ragu fiert timp de ore, care are la baza carne de vita tocata, pancetta (sau bacon), ceapa, morcovi, telina, rosii, vin si smantana. Carnea de vita se poate inlocui cu curcan sau vitel. Conditia este ca, indiferent ce-ar fi, sa fie o carne slaba.

Ingrediente:
150 de grame de pancetta (sau bacon)
2 Linguri de ulei de masline sau unt
1 ceapa mare toccata
2 tulpini de telina maruntite (cam 3 sferturi de cana)
2 morcovi tocati (cam 3 sferturi de cana)
1 kg de carne de vita tocata
1 jumatate de cana de vin alb
700 de grame de rosii pasate la conserva
3 frunze de dafin
sare si piper proaspat macinat
O treime de cana de patrunjel proaspat tocat
Trei sferturi de cana de smantana de gatit

Citeste si:  Birou acasa

Intr-o tigaie mare si adanca, sotati pancetta la foc mic pana cand se topeste grasimea. Cam 4-5 minute. Adaugati untul sau uleiul, ceapa, telina si morcovii si mariti flacara. Gatiti inca 5 minute, pana cand se inmoaie legumele. Mai mariti flacara o data si adaugati carnea. Asezonati cu sare si piper si sotati pana cand capata o culoare maronie. Scurgeti grasimea si adaugati vinul. Lasati inca 3-4 minute pe foc, pana cand s-a mai evaporat din lichid.

Citeste si:  Racoare in casa

Turnati totul intr-o oala neaderenta. Puneti rosiile, sarea, piperul si frunzele de dafin. Dati focul la minim si lasati sa fiarba doua ore. Daca seaca prea mult, mai adaugati apa. La sfarsit, potriviti de sare si piper, adaugati smantana si patrunjelul. Acoperiti si serviti cu pastele fierte in prealabil si parmezan presarat deasupra.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.