fbpx

Oul, un miracol culinar

Please select a featured image for your post

Oul este un aliment cu valoare nutritiva mare ce contine vitamine, saruri minerale, proteine fiind astfel izvorul majoritatii compusilor nutritivi, dar si al valoroasei albumine. In virtutea acestor calitati este recomandat atat in alimentatia copiilor, adultilor, cat si a femeilor gravide. Si pentru ca este atat de sanatos, va propunem niste retete noi care au in componenta acest miracol culinar. Le puteti folosi atat zi de zi ca si retete noi, cat si pe niste platouri pentru o petrecere. Oua pane
Ingrediente:
– 4 oua fierte tari
– 1 lingura de faina
– 1 ou
– 3 linguri de pesmet
-putin ulei pentru prajit Oul crud se bate cu putina apa rece. Apoi se curata restul de oua de coaja si se trec prin faina, ou crud si prin pesmet avand grija ca acestea sa se fixeze bine. Intr-o cratita sau tigaie putin mai adanca se pune la incins uleiul. Odata incins uleiul se pun ouale si se lasa pana cand se rumenesc pe toate partile. Se servesc fie calde sau reci alaturi de o salata de cruditati.
Salata cu oua
Ingrediente:
– 6 oua fierte
– 2 ardei grasi
– 3 rosii
– cateva felii de file de peste
– 50 gr de unt
– masline
Citeste si:  Tavan inalt
Se taie ouale pe lungime si se scot galbenusurile, care se freaca cu unt si putin patrunjel tocat. Cu acesta pasta omogena se umple albusurile, iar jumatatile de ou se aseaza pe un strat de ardei verde tocat si pe felii de rosii. Se decoreaza cu fileu de peste si masline si se asezoneaza cu ulei si sare. Oua pe salata verde
Ingrediente(pentru 2 persoane)
– 2 oua
– 2 linguri de cascaval ras
– 2 linguri de marar verde tocat
– 50 gr de jambon
– 30 gr de unt
Citeste si:  Cum sa aducem linistea si relaxarea in dormitorul nostru
Se ung cu unt 2 forme mici de savarina, se presara cu cascaval si marar, iar apoi se tapeteaza cu jambon. Se pune apoi cu grija cate un ou proaspat, astfel ca galbenusul sa ramana intreg. Se acopera iar cu jambon si cascaval si se orneaza cu marar. Apoi se fierbe pe baie de aburi 10-12 minute. La final, se serveste pe frunze de salata verde. Oua cu muschi file
Ingrediente:
– 6 oua
– 300 gr muschi file,usor afumat
– 50 gr de unt
– 200gr ciuperci
– piper
– sare Se taie muschiul file in bucati lungi de 1 cm grosime, care se ung cu unt si se lasa o ora la temperatura camerei. Se frig apoi la gratar, la foc potrivit si cand sunt calde se asesoneaza cu sare si piper. Separat se calesc ciupercile in unt. Intre timp se pregatesc si 6 ochiuri romanesti si se aseaza pe feliile de muschi fripte, iar ouale se acopera cu ciuperci.
Citeste si:  O viata colorata intr-o casa colorata!
Oua umplute
Ingrediente:
– 6 oua fierte
– 6 linguri de maioneza
– 2 lingurite de ficat fiert
– 2 lingurite de unt
– patrunjel verde
– sare si piper Se taie ouale pe lung si se scot galbenusurile. Intr-un castron se amesteca galbenusurile, ficatul si patrunjelul verde. Apoi se umple ouale si se aseaza pe platou. Pe deasupra se acopera cu maioneza. Stiai?
Un adult poate consuma 1-2 oua pe zi in preparate,acestea fiind echivalente din punct de vedere al continutului proteic cu 100 gr de carne. Ouale contribuie la formarea colesterolului? S-a stabilit ca acest lucru este posibil numai in cazul in care o persoana consuma zilnic cel putin 6 oua.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.