fbpx

Oglinzile – ce si cum sa arate ele?

Daca, din cine stie ce motive, n-ai avea voie sa amplasezi in locuinta decat doua oglinzi, cu siguranta ca primul loc ales ar fi baia, iar al doilea – probabil holul, intr-o eventuala disputa cu dormitorul. Nu mai incape discutie, deasupra chiuvetei va sedea oglinda, pentru ca lumea din casa sa se poata machia, vopsi la par sau barbieri. O idee fericita si foarte usor de infaptuit e amplasarea unui astfel de obiect si pe peretele opus. Intre oglinzi paralele, vorba filmului, iti vezi spatele fara pic de efort. Oglinzile creeaza iluzia unui surplus de spatiu. Intr-o camera de baie micuta, locul lor e bun inclusiv pe tavan, deasupra cazii. Evident, in plus fata de aceea de la chiuveta.

Incorporata in cuier sau nu, oglinda din hol, de langa intrarea in casa, isi face datoria de a-ti arata cum te prezinti cat inca mai ai posibilitatea unor retusuri, inainte sa iesi pe usa. Sub ea poate sta o ladita frumos lucrata pentru perii si crema de ghete.

Citeste si:  Bona - strainul de langa copilul tau

Oglinda din dormitor va fi mare, permitandu-ti sa te vezi in intregime. Se poate intampla ca spatiul acestei incaperi sa fie repartizat altor piese de mobilier. In cazul acesta, poti monta o oglinda pe usa interioara a sifonierului sau, si mai simplu, pe usa camerei. Daca vine fata in fata cu fereastra, va reflecta ceea ce se vede afara, dand senzatia ca ai o fereastra in plus. De altfel, ceea ce apare intr-o oglinda e foarte important, e primul criteriu de care tinem seama atunci cand ii rezervam locul. Elementul architectural sau decorativ cel mai important din incapere trebuie captat, el trebuie sa ne apara vederii atunci cand nu privim oglinda frontal. Daca nu avem decat o varianta de amplasare a oglinzii, procedam invers: aranjam decorul care va fi reflectat.

Avem copii? N-i putem priva de bucuria de a se privi in oglinda, de a dansa si canta in fata ei, de a proba pantofii cu toc ai mamei sau palaria tatalui. Oricum, o vor face in fata altor oglinzi, daca ei n-au. Decat sa se catare, spre exemplu, pe cada pentru a constata ce cap frumos rasare, mai bine haraziti-le o oglinda adecvata inaltimii lor, la ei in camera, in caz ca au camera. Inca de cand nu stiu sa mearga, oglinda e utila pentru copii si pentru mamele lor: le dai preocuparea de a se privi in ea si uita sa mai bazaie cand ii schimbi sau cand se trezesc din somn.

Pentru un decor romantic, ai nevoie de o masa cu lumanari sau sfesnice si de doua oglinzi de mici dimensiuni: una drept suport pentru lumanari, alta care sa sporeasca lumina pe care flacarile o dau.

Oglinzile prinse in tavan inseamna un decor mai rar intalnit si mai au rolul de a face spatiul sa para mai mult. Intr-un hol ingust, iarasi e foarte utila o oglinda, in afara celei de langa usa, pe peretele opus. Daca luciul ei va capta si o sursa de lumina, cu atat mai bine!

Citeste si:  Corpuri de iluminat cu forme atipice

Cum in decoratiunile interioare tendintele novatoare se manifesta ca si-n vestimentatie, era firesc sa apara tot felul de oglinzi neconventionale, care doar cand ajungi sa te vezi in ele iti dai seama ce sunt. Poti acoperi un intreg perete cu cercuri de diferite diametre, inramate vesel. Il poti acoperi cu frunze sau stele. In ultima instanta, oglinzile acestea isi fac si treaba lor de baza, pe langa rolul estetic.

Exista o moda sic, a lucrurilor-surpriza, care nu sunt ce par a fi. De exemplu, carnea de porc fripta si servita sub forma de peste sau pulpe de pui. Dar cum nu suntem la rubrica dedicate culinarului, sa revenim la oglinzile noastre. A fost inventat televizorul care functioneaza ca orice televizor, iar cand sta stins e oglinda. Idee de efect, care comporta, totusi, riscul unui scandal domestic: sa-ti vina chef sa te machiezi taman cand sotul tau se uita la meci…

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.