O sala de baie moderna intr-un spatiu rustic

Conceptul de la care s-a pornit in amenajarea acestui interior deriva din contopirea omului cu natura, cu elementele sale pline de semnificatii ascunse, care au un impact covarsitor asupra felului in care individul isi organizeaza si isi traieste viata.

Relationarea intre diversele elemente prezente in cadrul acestui spatiu, pe latura estetica si functionala a caracterului lor, modul in care materialele lucreaza atat intre ele cat si impactul pe care imbinarile lor il exercita asupra firii umane, se compun eco-senzitiv intr-un decor care imbie la meditatie, la rupere de profan si la cufundare intr-un spatiu caracterizat printr-o incarcatura magica.
Intr-un cadru ce vrea sa se pastreze in esenta natural, interventia unor piese decorative si functionale, de mobilier, marcheaza scopul practic al efortului estetic.

Principalul material utilizat este lemnul, ale carui proprietati estetice surprind esenta trainiciei, a separarii de mediul otravit si bolnavicios, citadin din exterior si armonia perfecta intre firea, nevoia umana si mediul natural.

Citeste si:  Ingrijirea Magnoliei. Ce sa faci sa ai cea mai frumoasa Magnolie.

Spatiul in care a fost amplasata baia este unul extrovertit structural, dar introvertit in esenta simbolica. Structura de rezistenta ramane vizibila, stalpii purtind cu incredere greutatea unor grinzi masive, care accentueaza directia in asa fel incat spatiul sa capete amploare vizuala.

Lemnul folosit cu nuanta sa naturala, in tonuri inchise, duce cu gandul la ancestral, la simplitatea formala, dar si la complexitatea structurala a unui spatiu inchis si acoperit. Decorul, rustic prin materialul de baza utilizat in realizarea lui, capata totusi valente moderne, facand trimitere chiar spre futurism. Nu e nevoie de aparatura ultrasofisticata sau de tehnologie de ultima ora pentru a tinde spre acest stil, caci prin atemporalitate, prin felul in care acele cateva obiecte sanitare au fost integrate spatiului, se genereza o imagine care surprinde profunzimi estetice de mare valoare artistica.

Citeste si:  Alegere mobila

Din punct de vedere cromatic se realizeaza o serie de contraste uluitoare prin puterea lor de captare a atentiei. Vana nu este incastrata, ramane detasata de restul pieselor si apare ca un volum gratios, alb, ce pluteste liber printre stalpii masivi de lemn.
Prin repetie si prin dispunere intr-un aranjament aleator, la prima vedere, insa studiat formal, chiar si o barna de lemn se poate constitui ca element decorativ. Se pastreaza imaginea unui cadru natural si rustic, firesc pe de-o parte, dar pe de alta parte se trece spre modern, prin alaturari de materiale prelucrate in mod diferit. In acest sens, contrastul dintre fata aproape perfecta a cazii, dintre luciul si albul sau spectaculos si barnele cioplite si nefinisate, se transforma intr-un accent valoros la nivelul intregii ambientari.
In afara vanei, celelalte corpuri sanitare se pastreaza, prin albul lor, detasate parca de ambientarea de fond, atat prin non-culoarea contrastanta cat si prin forma lor organica, prin curbe si racordari armonioase.

Citeste si:  Retete pentru paine de casa

Amenajarea nu poate fi lesne comentata din punct de vedere obiectiv, latura subiectiva a personalitatii noastre, fondul nostru de valori, amintiri, memoria afectiva ne pot determina sa apreciem in mod diferit senzatia pe care ne-o imprima in final acest spatiu. Pentru a elimina factorul subiectiv, caldura necesara acestui spatiu aparent rece este asigurata atat functional cat si estetic printr-un semineu incastrat in peretele lateral cazii.

Chiar si oglinda se conformeaza regulilor grafice dupa care se guverneaza aceasta amenajare si se intinde pe verticala pe inaltimea peretelui.

Intreaga atmosfera generata prin toate aceste elemente structurale si de design, este una de relaxare, de contopire intr-un mediu linistitor, pasnic, lipsit de griji, intr-un cadru natural cald si ospitalier.


3 Comentarii
  1. Ia mai gandeste-te putin: la lumina lumanarelelor, cu niste betisoare parfumate aprinse, inconjurata de lemn sau o imitatie de lemn; m-as simti ca o printesa intr-un castel vechi.

  2. cel mai frumos la o baie in stil rustic ar fi lambriuri, pe langa mobila de baie din lemn deschis la culoare, pe alb si verde…. o minunatie de nuante pentru relaxare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.