Movul – culoarea unui apartament excentric

Armonia unei case, din perspectiva interioara, consta in echilibrul estetic si functional al spatiilor constitutive. Legaturile in plan vizual stabilite intre diversele camere, traseele functionale sau pur estetice, modul in care se regaseste personalitatea beneficiarului impregnata in obiectele de design, in compozitii, in efecte artistice, toate acestea definesc caracterul unei case si influenteaza felul in care se raporteaza aceasta la criteriile noastre de apreciere.

Un apartament care degaja un puternic aer jovial, o amenajare construita pe baza unui traseu care genereaza treptat stari de spirit, atitudini, senzatii prin acumularea sistematica a unor elemente ambientale: culori, materiale texturi, aceasta ar putea fi definitia globala care surprinde esenta acestui proiect de amenajare.

Lumina naturala constituie factorul „cheie” al unei ambientari rafinate, trasata in linii senzuale, conturata insa in culori energice, cu tonalitati puternice si nuante irezistibile, urmarind sa creioneze un spatiu omogen ca expresie estetica.

Citeste si:  Mese festive prin codul bunelor maniere

Livingul, loc de relaxare si socializare, surprinde prin gama cromatica in care se prezinta principalele obiecte de mobilier. Doua canapele mov unite printr-un covor in aceeasi culoare realizeaza un contrast efervescent cu masuta din lemn si blat de sticla cu finisaj verde, pozitionata in zona centrala.

Intreaga incapere accentueaza pulsul accelerat al orasului incercand sa domoleasca tensiunea printr-o serie de elemente albe care, pe fondul mov creat, par a fi adevarate pete de culoare. Vaze, carti, lampadare cu abajur de sticla, perne decorative, tablouri, pereti, toate acestea asezate echilibrat in cadrul compozitiei urmaresc sa indulceasca natura tumultoasa a unui living special.

Citeste si:  Indepartare furnici

Un „covor” de materiale si texturi, o ambientare excentrica ce surprinde dulceata unei tinereti traite cu zambetul pe buze.

Bucataria nu mai este un spatiu destinat exclusiv procesului culinar, ci capata mai degraba pregnante valente estetice, unificand prin optiuni decorative imaginea unui cadru al carui concept incepe sa se materializeze inca din spatiul livingului.

Diningul, ca functiune distincta a casei, reliefeaza ideea de confort si atmosfera cordiala printr-o masa generoasa de nuc, atent evidentiata prin 6 scaune diferite ca exprimare grafica: 3 dintre ele subliniaza curgerea continua a materialului conturand o forma simpla si opaca, iar celelalte 3 par a fi expresia excentrizata a unei retele simple de tije metalice, tesute cu ochiuri mari.

Nu lipsesc nici elementele functionale: farfurii, cani, boluri, toate insa prezente intr-o formula artistica bine raportata din punct de vedere cromatic la restul unitatilor ambientale.
Ca loc de incununare al confortului, dormitorul intregeste traseul perechii extravagante de nuante: verde si mov, intr-o expresie calda de odihna si descatusare.

Citeste si:  Redecorare bucatarie

Un perete vopsit cu o nuanta moderata de verde constituie fond pentru patul matrimonial acoperit cu o lenjerie mov-purpuriu ce curge spre covorul finisat in aceeasi culoare. Restul pieselor de mobilier sunt simple si reduse ca dimensiuni imprumutand fie din designul scaunelor prezente in dining, fie din impactul vizual al semineului din zona de zi, configurandu-se aici sub forma unui dulap elegant.

Un apartament care evidentiaza energia tineretii intr-o formula senzual armonizata prin puternicul efect al detaliului.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.