fbpx

Mancaruri care slabesc

Diete-minune sunt pe toate drumurile. Majoritatea, de ce s-o lungim, nu-si fac efectul decat pe termen scurt. Altele sunt eficiente, insa extrem de chinuitoare. Pentru acelea dintre voi care nu se simt destul de puternice sa tina asemenea cure de slabit, cercetatorii au facut o lista a alimentelor satioase , care te fac sa te simti „plina” inainte de a manca peste masura si care, in acelasi timp, contin nutrientii, vitaminele si minerale necesare unui corp sanatos. Nu va asteptati sa le mancati o saptamana si sa scapati brusc de 4 kilograme. Totusi, daca tineti cont de ele si le introduceti cat mai frecvent in regimul alimentar, veti avea surprize (placute):

– Merele. Contin 85% apa, restul fiind reprezentat de doua tipuri de fibre bune pentru slabit, solubile (care potolesc foamea) si nesolubile (care dau senzatia de plin), dar si multa vitamina C, retinuta in coaja.

foto

– Conopida. Este unul dintre putinele alimente care pot fi consumate in cantitati nelimitate in timpul unei cure de slabire (alaturi de spanac si brocoli). Are cantitati mari de vitamina C si de acid folic, elemente esentiale in diete. Una din multele retete simple si rapide cu conopida este piureul: fierbeti o capatana de conopida, pasati-o si amestecati-o cu sare, putina branza si o jumatate de lingurita de unt.

foto

– Iaurtul slab. Un studiu al Universitatii din Tennesse descrie cum, la finalul unui program de pierdere in greutate de 12 saptamani, participantii care mancasera 3 portii de iaurt pe zi pierdusera de doua ori mai multe kilograme decat restul. Din fericire, iaurtul poate face parte din multe retete usoare: dressing-urile de salate si sosurile cu iaurt sunt un deliciu.

foto

– Supele/ciorbele. Lichidul din supa da volum alimentelor si da si senzatia de plin, automat ducand la un consum redus de calorii. Evident, cele mai indicate sunt ciorbele de legume, facute dupa retete romanesti sau nu.

Citeste si:  Placinta ciobaneasca (Sheperd’s Pie)

foto

– Ouale. Potrivit unui studiu realizat de Colegiul American pentru Nutritie, persoanele care mananca 2 oua la micul dejun vor consuma cu 400 de calorii mai putin decat restul de-a lungul urmatoarelor 24 de ore.

foto

– Fulgii de ovaz. Un studiu amplu, intins pe 6 ani, a aratat ca persoanele care mananca un mic dejun cu cereale (in stare cat mai bruta, nu cele frumos ambalate din comert), au un indice de masa corporala mult mai mic decat al celor care sar peste prima masa a zilei. In plus, fulgii de ovaz, care pot fi inclusi in destule retete rapide , cu precadere salate, sunt considerati cel de-al treilea cel mai satios aliment existent.

foto

– Alunele. Nu va asteptati, nu e asa? Ei bine, desi se stie ca „alunele ingrasa”, in realitate persoanele care consuma alune de-a lungul intregii zile isi tin mai bine greutatea sub control decat cele care le evita.

Citeste si:  Tendinte de design interior pentru toamna lui 2010

foto

– Pestele. Potrivit unui studiu amintit si mai sus, pestele este cel mai satios aliment. De mentionat aici o cercetare conform careia oamenii care consuma peste la pranz vor manca o cina cu 11% mai consistenta decat cei care opteaza pentru vita. Din ciclul retete rapide: cumparati peste file, il puneti pe gratar si ii dati gust cu un sos de lamaie, unt si capere.

foto

– Bulgurul. Este acel grau cu boabe mai mari. Se fierbe in doar 10 minute si este mai gustos decat orezul. Cateva retete usoare : amestecati bulgurul cu piept de pui taiat mic, bulion si inele de ceapa calite sau, pentru desert, amestecat-l cu iaurt si miere si veti avea parte de un deliciu.

foto

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.