fbpx

La sala de fitness, in camera noastra

Multe obstacole se pot ivi in drumul unei femei catre sala de fitness. Daca-si va prinde urechile in aparatele care modeleaza alte parti anatomice? Daca va aparea in fata celorlalte femei intr-un echipament sportiv demodat? Daca nu va scapa de celulita dupa prima sedinta? Amenajarea la domiciliu a unui spatiu de facut sport e o solutie care elimina din impedimente. Cu banii pe care-i scutim pe abonament si transportul la sala ne luam un aparat-doua, cu timpul si mai multe.

Fitness e un cuvant apartinand si limbii romane, dupa rezultatele pe care le ofera site-urile traducatoare. S-o luam, atunci, pe bucati. Fit inseamna a potrivi. Numai ca si ness apartine lexicului mioritic: ness inseamna ness. A potrivi ness-ul? Hm, pentru asta ne trebuie o zaharnita si o lingurita, obiecte care nu-si au locul intr-o sala de sport, fie ea si improvizata. Plus ca ness-ul nu e o bautura recomandabila sportivilor. Si fara sa cunoastem insa precis etimologia cuvantului fitness, stim ca practicarea lui ne face sa aratam si sa ne simtim mai bine, chiar mult mai bine. Si trebuie sa-l practicam regulat, macar 20 de minute de intensitate pe zi.

Citeste si:  Psihologia culorilor

Daca dispunem de o incapere nefolosita, nu avem decat s-o aranjam si utilam. Pornim de jos in sus, de la podea. Salile de fitness au pardoseala din cauciuc, sub forma de dale sau role, existenta la diverse grosimi si in toate culorile. Amplasarea unei biciclete sau a altui aparat greu pe parchet il distruge, evident, si, in plus, cauciucul absoarbe zgomotul si se curata usor. Inainte sa mergem la magazinul cu aparate si alte articole de sport, trebuie sa consultam un antrenor de fitness, un preparator fizic, macar o colega cu experienta de sala. Vom afla, in functie de nazuintele noastre asupra siluetei, ce grupe de muschi e necesar sa punem la treaba, si astfel vom alege aparatura. Instalam aparatele mari, fixe, langa pereti, lasand loc de miscare in centrul camerei. Pe un perete vom avea, cum spuneam, o oglinda mare. E stimulator sa-ti privesti muschii cum lucreaza, zici ca slabesti vazand cu ochii!

Citeste si:  Accente ornamentale pentru casa ta

Culorile salitei de sport sunt importante. Cele calde, precum portocaliul si galbenul, sunt datatoare de energie si va stimuleaza efortul. Culorile reci, avand drept reprezentante de cinste verdele si albastrul, relaxeaza, molesesc. (Abia acum ne dam seama, e ciudat cum toate echipele de fotbal joaca pe gazon verde si niciuna nu s-a gandit la unul portocaliu. Si nu rostim o absurditate, gazonul sintetic e admis si in competiile internationale.)
Au ramas aerisirea si iluminatul. Prima se rezolva simplu, cu o fereastra. In ce priveste al doilea aspect, becurile cu lumina alba sunt cele mai potrivite. E nevoie si de muzica, eventual de imagini cu exercitii pe care sa le imitam. A, da, ar mai fi decoratiunile. Postere diverse, doar n-o sa punem tablouri inramate. Fotografiile tematice se potrivesc. Ia-ti o poza a ta si prelucreaz-o pe computer astfel incat sa apari cu un trup sfidand perfectiunea. Va fi un stimulent sa tragi de fiare pana vei izbandi. O masuta pentru sucuri naturale si glucoza nu e necesara. Incarca spatiul si poate predispune la odihna. Avem, in toata casa, unde sa sedem la suc dupa ce iesem din camera de sport.

Un spatiu de facut sport se poate amenaja si intr-o jumatate de camera, separat cu un paravan. Ba chiar si intr-un colt, pe cinci metri patrati. Totul e sa-i dam un aer de profesionism. Mult mai tare ne va trage ata sa mergem sa facem sport intr-un loc special amenajat decat intr-unul incropit, chiar daca e vorba doar de flotari, genuflexiuni, exercitii simple. Sa avem insa o oglinda fixata intr-un perete gol, si nu sa ridicam ganterele in fata uneia prevazute cu masuta de toaleta: poate pe masuta aia e si o trusa de farduri, care ne deturneaza pornirile sportive…

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.