fbpx

Idei pentru o masa de Revelion spectaculoasa

Aperitiv delicios

Ingrediente:

Pentru aluat:

· 500g de margarina

· 4 cani de faina

· 300g de smantana

· bicarbonat (stins cu zeama de lamaie sau otet)

Pentru umplutura:

· 500g de piept de pui

· 6 oua

· o legatura de marar

· 700g de ciuperci proaspete

· doua cepe

· 200g de maioneza

· 200g de cascaval

Mod de preparare:

Pentru pregatirea aluatului, amesteca toate ingredientele si framanta bine. Lasa aluatul o ora la frigider.

Pentru a prepara umplutura, incepe prin a spala si curata ciupercile. Prajeste, apoi, ceapa taiata marunt, fierbe pieptul de pui si taie-l in fasii potrivite ca marime si amesteca-le. Fierbe ouale, curata-le, taie-le marunt si amesteca-le cu mararul tocat si el. Taie si ciupercile marunt.

Scoate aluatul de la frigider si imparte-l in patru parti egale, din care intinde patru foi (cam cat o tava mare de cuptor) si coace-le separat. Inainte sa pui foile in cuptor, gaureste-le cu o furculita. Coace-le la foc potrivit timp de aproximativ 20 de minute, dupa care scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca. Unge prima foaie cu maioneza si adauga un strat de ciuperci tocate. Pune deasupra a doua foaie unsa cu maioneza si asaza peste aceasta compozitia de piept de pui si ceapa. Procedeaza la fel si cu a treia foaie si, peste care pune amestecul de ou cu marar si dupa ce pui deasupra ultima foaie presara peste aceasta cascaval ras si orneaza cu marar sau masline. Inveleste totul in folie alimentara si lasa la frigider timp de 12 ore. Pune o planseta cu greutate peste aperitiv ca sa se preseze si sa nu se rupa cand il tai. Dupa aceea, taie-l in romburi potrivite, sau in orice alta forma doresti.

Citeste si:  Orhidee

Tort specialitate din piept de pui

Ingrediente:

· un piept de pui

· un ardei gras taiat felii

· 200g de cascaval ras

· 200g de ciuperci fierte si taiate marunt

· doua lingurite de condiment pentru pui

· un galbenus de ou fiert

· un galbenus de ou crud

Citeste si:  Vechi vs Nou. Calduros vs Spatios

· o lingurita de mustar

· 500 ml de ulei

· doua linguri de smantana

· sare

· o legatura de patrunjel

· 3-4 catei de usturoi

· 5-6 cartofi mari

Mod de preparare:

Taie si bate pieptul de pui ca pentru snitele de dimensiuni mai mari. Deasupra fiecarei felii de piept adauga cate putin din feliile de ardei gras, cascavalul ras, din jumatate din cantitatea de ciuperci si o lingurita de condiment pentru pui (ai grija sa-ti ajunga pentru toate feliile de piept). Ruleaza, apoi, pieptul de pui cu umplutura formata din ingredientele mentionate si infasoara-le in staniol alimentar, astfel incat compozitia sa nu se desfaca atunci cand o vei pune in uleiul foarte bine incins. Prajeste-le circa 30 de minute (in staniol), dupa care desfa folia, taie ruladele in doua pe diagonala. Indreapta capetele mai groase ale fiecarei felii taiate si asaza-le pe un platou cu partea ascutita in sus, ca pe niste turnulete.

Citeste si:  Mobila fara zgarieturi

Pregateste, apoi, o salata de ciuperci cu maioneza. Incepe prin a faramita galbenusul fiert, dupa care adauga-l pe cel crud si mustarul. Amesteca pana obtii o compozitie omogena. Toarna, apoi uleiul putin cate putin si amesteca continuu in sensul acelor de ceasornic pana cand obtii o maioneza mai subtire. La final adauga smantana, cateva foi de patrunjel tocate si usturoiul pisat, dupa care amesteca maioneza cu ciupercile ramase. Pune aceasta salata de ciuperci in mijlocul turnurilor din piept de pui (in locul format intre ele) si mai adauga putin patrunjel pentru ornament.

Cartofii trebuie sa-i pregatesti prajiti pai pentru garnitura si orneaza-i si pe acestia cu patrunjel si lingurita de condiment de pui ramasa.

Vei obtine un fel de mancare deosebit de aspectuos, ideal pentru mesele festive.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.