fbpx

Gratarele facute in casa

Please select a featured image for your post

Motivele pentru care nu poti face un gratarr in aer liber sunt destul de multe: fie vremea nu este de partea ta si ploaia, vantul sau furtuna iti strica planurile, fie nu ai curte sau nu ai unde iesi la iarba verde, fie este iarna si e mult prea frig pentru a merge la gratar. Asa ca, solutia pentru a-ti potoli pofta de gratar este sa faci gratarele in casa. Desigur ca nu vor avea gustul specific al gratarelor facute in aer liber, insa asta nu le face deloc mai putin delicioase.

Alegerea grill-ului potrivit. Asa cum ii sugereaza si numele, gratarul pentru interior se foloseste in casa si este special conceput pentru asta. Astfel ca, desi ati fi tentati sa instalati pur si simplu in suragerie gratul pe car eil folositi la picnic, trebuie sa va procurati un gratar de interior. Motivul este simplu: gratarele de exterior produc o cantitate mare de dioxid de carbon, care nu este nociv in spatiu deschis insa devine foarte toxic in spatii inchise. Tipurile de gratare de interior variaza in functie de dimensiune, capacitate, firma producatoare si bineinteles pret.

Citeste si:  Cotlete de porc cu sos de ciuperci si ceapa
Tipuri de gratare de interior. In general, gratarele de interior nu presupun aprinderea focului, ci sunt gratare electrice, facute fie din doua placi care se rabateaza, fie dintr-o singura placa. Gratarele cu doua placi seamana cu un sandwich maker, de altfel sunt si foarte practice pentru ca sunt disponibile si in varianta de 3 in 1, cu placi intersanjabile, o pereche pentru sandwichuri, una pentru waffe si altele pentru gratarul clasic.

Gratarele de genul acesta sunt foarte usor de folosit: se pune carnea sau legumele ce se doresc prajite pe o parte a grill-ului, apoi acesta este inchis. Alimentele sunt gata destul de repede, pentru ca temperaturile din interiorul unui gratar inchis sunt foarte mari dar si pentru ca mancarea se coace simultan pe ambele parti. In plus, un astfel de gratar nu va solicita prea mult, nu trebuie urmarit, carnea nu trebuie intoarsa si va puteti ocupa de pregatorea garniturii, a salatei, sau de intretinerea musafirilor pana cadn se pregatesc gratarele.

Gratarele deschise se aseamana foarte mult cu cele de exterior, au o sursa de caldura amplasata sub gratar si nu au capac. Gratarele de genul acesta sunt in general cu termorezistente care incep sa se incinga imediat ce gratarul este legat la o sursa de curent insa exista si variante mai simple, cum ar fi tigaile gratar sau gratarele entru aragaz, care se aseaza direct pe sursa de caldura. Gratarele pentru aragaz au devenit tot mai populare in ultima vreme si se gasesc pe rafturile oricarui supermarket. Este vorba despte un gratar care se umple cu apa si se aseaza pe ochiul aragazului, poate fi cu sau fara capac si are avantajul de a fragezi carnea sau legumele, care raman suculente. Impatimitii gratarelor de exterior vor preferea gratarul deschis pentru ca activitatea in sine, urmarirea gratarului, intoarcerea carnii etc aduce mult a gratar in aer liber.Cum folosim un gratar de interior? In general, pe gratarul de interior se pot praji aceleasi alimente ca si pe cel in aer liber, de la fripturi la vegetale si legume. Diferenta sta insa in cantitatea de mancare pe are o puteti prepara intr-o tura, pentru ca, asa cum va inchipuiti, grilul de interior este mai mic ca si dimensiune decat cel de exterior. Pentru ca sunt atat de multe tipuri de gratare pentru interior, este cel mai bine sa cititi cu atentie instructiunile de folosire inainte de a trece la treaba. Spor la gratare!

Citeste si:  Cat mai multe Craciunuri cu el: bradul la ghiveci
Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.