Gandirea pozitiva si Dieta

Please select a featured image for your post

Am mai spus si in articolul legat de hipnoza ca slabitul e mai mult decat orice o chestiune psihica. Totul porneste de la psihic si motivatia de a incepe o cura de slabire, si ambitia de a te tine de ea dar si momentele in care simti ca nu mai poti si vrei sa renunti. Dean Anderson, expert in psihologie comportamentala, a ajuns la concluzia ca sunt trei factori esentiali care ne ajuta sa mentinem o atitudine si o gandire pozitiva fata de dieta: eficienta personala, monitorizarea personala si grupul de suport.

Eficienta personala se refera la faptul ca fiecare individ este in stare sa se mobilizeze si sa faca orice pentru a-si atinge obiectivele. Acest tip de gandire pozitiva este esential atunci cand vine vorba de orice fel de schimbare in viata ta, mai ales atunci cand vine vorba de slabit. Credinta ca poti face orice daca iti mobilizezi toate fortele in sensul acesta este esentiala pentru a-ti da energia sa treci peste momentele grele si sa te motivezi constant pentru a ajunge la final.

Citeste si:  Canapeaua din garsoniera ta

Nu trebuie insa sa confunzi eficienta personala cu stima de sine sau increderea in sine, pentru ca desi si acestea sunt foarte importante se refera mai degraba la niste atribute de personalitate decat la capacitati propriu zise. Eficienta personala se refera efectiv la puterea si abilitatea pe care o ai pentru a face tot ceea ce este necesar. Pentru a-ti fi mai usor sa ajungi la scopul propus, incearca sa il imparti in etape mai mici. De exemplu, daca vrei sa slabesti 20 de kilograme, imparte slabitul in 4 transe de cate 5 kg. Vei simti ca iti atingi mai usor scopul atunci cand ai targeturi realizabile si bucuria ca ai reusit sa slabesti cate 5 kilograme iti va da increderea ca poti sa slabesti si cele 20 de kilograme pe care ti le-ai propus.

Monitorizarea personala nu se refera numai la cantarirea zilnica pentru a vedea cat am dat jos sau cat am pus, ci pur si simplu la o reflectie asupra comportamentului si stilului nostru de viata, pentru a vedea care sunt punctele noastre forte si care sunt comportamentele care ne saboteaza dieta. Trebuie sa ai puterea sa iti asculti si cele mai ascunde ganduri si sa iti dai seama care sunt motivele care stau de fapt in spatele senzatiei de foame, a poftei de dulce sau de pizza. Numai intelegand fiecare detaliu din personalitate si trairile tale vei putea rezolva lucrurile incet incet, pentru a ajunge la marele rezultat final dorit de la inceput.

Citeste si:  Smulge-ti casa si gradina din ghearele caniculei!

Monitorizarea de sine nu are insa nici un efect daca nu faci ceva pentru a schimba comportamentele si actiunile pe care le-ai identificat ca fiind problematice. E ca si cum ai stii foarte bine ce ai de facut pentru a fi slaba, dar refuzi sa pui in aplicare si continui sa te lamentezi ca nu incapi in fostii tai blugi. O data ce ai identificat problemele pe care trebuie sa le rezolvi, fa-ti o lista cu prioritatile si lucrurile care mai pot astepta, in ordinea in care iti afecteaza dieta. Rezolva-l apoi rand pe rand.

Citeste si:  Indepartare paienjeni

Grupul de suport. Totul e mai frumos intre prieteni, nu? Oamenii sunt facuti sa fie fiinte sociale si le e foarte greu sa gandeasca altfel, asa ca sigur si tu iti doresti sa ai alaturi un grup de suport, prietenele atle, familia sau partenerul, care sa iti dea puterea sa continui atunci cand simti ca nu mai poti si esti gata gata sa mananci o shaworma. Daca nu ai apropiati care sa te sustina in acest sens, apeleaza la grupuri pe internet sau la birou, unde toata lumea are aceleasi scopuri legate de slabit si va puteti incuraja reciproc.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.