Elementul natural in livingul tau

Cele mai sincere si mai pure momente de relaxare le traim, cu siguranta, in mijlocul naturii. O perfectiune greu de atins, un sistem de valori aflate in relatie de interdependenta, un mecanism unic prin simplitatea sa, atat de complexa; imitam natura prin replici care sa ne garanteze intensitatea acelor clipe de libertate pe care le gasim doar acolo, neconditionat si fara sa ni se ceara o rasplata.

Bazindu-ne pe caracteristicile acestui proces, incercam sa imprumutam o serie de elemente naturale, sa le abstractizam ori pur si simplu sa le pastram intacte, grupindu-le mai apoi in compozitii care sa surprinda esenta acelui fenomen ce asigura desprinderea de problemele cotidiene.

Un colt de natura, o apa, un copac, frunze, aer, simplitate, liniste – asa s-a pornit in procesul de conturare al conceptului de amenajare destinat unui apartament de trei camere dintr-un select cartier rezidential. Livingul este cel care releva direct, nemijlocit, toate acele elemente specific naturale, precum si caracteristicile mediului lor de origine, pentru a trimite spre celelalte camere multitudinea acestor elemente abstaractizate sub forma de simboluri.

Citeste si:  Curele de slabire pe baza de supe

Linistea si puritatea absoluta au fost cautate in proprietatile albului amprentat pe suprafete cu finisaje diferite: mate sau opace.

Unul dintre pereti este acoperit cu un tapet inedit ca reprezentare. Pe fondul alb, griul sters al tapetului abia se distinge, atat doar pentru a se evidentia seria trunchiurilor de mesteacan alb, insiruite pe verticala, spre a crea ritm si a da profunzime spatiului inert.

Citeste si:  Cate ceva despre condimente

Corpurile de mobilier sunt reduse ca numar, fiind reprezentate printr-o comoda de lemn cu finisaj alb, doua masute si un pat, toate ridicandu-se pe inaltimea parapetului ferestrei. In planul opus peretelui tapetat se gaseste un dulap voluminos cu finisaj albastru care trezeste prin simplitatea sa un spatiu uniform si lipsit de opulenta.

Piesa vedeta a livingului o constituie cu siguranta un trunchi veritabil de mesteacan, adosat unuia dintre pereti, in apropierea patului, sprijinindu-se pe fondul alb intr-o pozitie naturala si fireasca.

In interior, la ferestre strajuiesc ghivece negre de flori in care au fost amplasate insa ramuri de diferite lungimi, astfel incat sa imagineze coronamentul simplificat al unui copac.
Corpurile de mobilier din bucatarie sunt realizate din lemn vopsit alb.

Citeste si:  Un ambient care ofera confort fizic si psihic

Scaunele din jurul mesei ating pragul de confort specific mobilierului din living, configurindu-se sub forma unor fotolii tip „scoica”, suspendate pe un picior metalic.
Dormitorul ridica minimalismul la rang de necesitate functionala, individualizindu-se printr-un pat matrimonial, ridicat minimal de la nivelul pardoselii, acoperit cu lenjerie alba si nuantat cu perne bleumarin.

Carcasa protectoare a dulapului este eliminata, pastrindu-se doar suportul metalic fixat in perete, care sustine cateva umerase. Materialele si culorile hainelor fac efectiv parte din amenajarea propriu-zisa, sustinind aproape involuntar un joc de nuante in linistea surda a fondului alb.

Natura: perfectiune, liniste, relaxare. Priveste, analizeaza, cunoaste! Descopera inspirindu-te! Experimenteaza!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.