fbpx

Dressing pentru salate

Please select a featured image for your post

In sfarsit e vremea salatelor! In sfarsit mancam usor si sanatos! Salatele trebuie sa fie piesa de rezistenta a sezonului, si daca la un moment dat ati putea spune ca deja v-ati saturat de aceeasi salata in fiecare zi, cel mai simplu mod de a transforma o salata in ceva nou este de a-i schimba dressingul. Dressingul inobileaza gustul salatelor iar o salata cu carne si dressing se poate transforma intr-o masa principala in toata regula.

Dressing cu marar si castraveti (un soi de sos tzatziki) Acest dressing este extrem de racoros, perfect pentru o salata de cruditati intr-o zi torida. Aveti nevoie de 1 castravete curatat de coaja si dat prin razatoarea mica, un borcanel de iaurt (in functie de preferinte, gras sau dietetic), o lingurita de sare, o lingura de praf de usturoi, 3 linguri de marar proaspat tocat, 2 linguri de mustar (din nou dupa preferinta, dulce sau iute), piper dupa gust. Se amesteca pe rand toate ingredientele. Se poate adauga si zeama de lamaie. Amestecul se da la frigider minim 2 ore pentru a se intrepatrunde bine gusturile.

Citeste si:  Un strop de Sicilia: Penne al forno cu sos roz si Paste cu vinete si sos ragu
Dressing alb pentru salata Dressingul alb inlocuieste maioneza in diverse salate, fiind mai dietetic pentru ca nu contine ulei. Are un gust dulce acrisor si se poate ajusta in functie de gusturile fiecaruia, in functie de condimentele care se adauga. Reteta de baza, de la care porniti atunci cand faceti un sos condimentat dupa cum doriti: 2 linguri de unt, 2 oua, 2 linguri de zahar, 1 lingura de mustar praf (obtinut prin macinarea boabelor de mustar sau cumparat direct din hypermarket), un praf de sare, o lingurita de pieper, o canita de otet de mere.

In baie de aburi (respectiv intr-un vas mai mare umplut pe jumatate cu apa, se aseaza un vas mai mic in care se vor pregati ingredientele, astfel incat fierberea se face la abur) se aseaza ouale batute ca pentru omleta, untul, zaharul, mustarul, sarea si piperul. Se amesteca in continuu, pana cand incepe sa se ingroase. Se toarna otetul de mere peste compozitia care are consistenta unei smantani subtiri si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 3 minute. Se ia craticioara de pe foc si se raceste prin amestecare.

Dressing pe baza de vin alb Dressingul pe baza de vin alb este foarte potrivit pentru salatele de cruditati care contin si carne. Fie ca este vorba despre un grill de pui sau orice carne slaba, acest dressing da savoare, fara insa a ingreuna digestia. Pentru dressingul cu vin alb: 2 linguri de faina, 2 linguri de zahar, 2 linguri de praf de mustar, o lingurita de sare, 2/3 cana de vin alb, 1/3 cana apa, 2 oua intregi, un borcanel de smantana slaba, o lingura de unt topit.

Se rumeneste faina intr-o tigaie, impreuna cu zaharul, praful de mustar si sarea, apoi se toarna peste vin si apa, incet si amestecand continuu, pentru a nu se face cocoloase de faina. Se amesteca pana la omogenizarea completa. Se pun ouale batute, se omogenizeaza cu restul compozitiei si se tine la foc foarte mic, amestecand pana cand capata consistenta. Se pune si untul topit (il puteti topi in cuptorul cu microunde). Se ia de pe foc si se subtiaza cu smantana. Din cauza fainii, dressingul poate sa devina destul de gros, de aceea trebuie subtiat fie cu o smantana foarte slaba (pentru ca una grasa i-ar sa si mai multa consistenta), fie direct cu lapte sau iaurt subtire. Dressingul se tine la rece si se serveste peste salate. Poate fi folosit si ca si dip pentru chipsuri si nachos.

Citeste si:  Cum impartim spatiul intim?
Salatele nu sunt deci menite doar asezonarii, ci sunt mancaruri de sine statatoare cand sunt combinate cu un sos consistent. Cu cat sosul este mai rece, cu atat va improspata aroma legumelor din salata si va da impresia de prospetime.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.