Despre pastilele de slabit

Please select a featured image for your post

In prima mea vizita in Statele Unite am fost surprinsa sa vad ca in marile magazine exista rafturi speciale pentru produse de slabit, Sunt o sumedenie de tipuri de pastile de slabit, unele pe baza de plante, altele care pretind ca sunt 100% naturale, alte care ne schimba metabolismul. In intreaga lume oamenii cheltuie sume colosale pentru pastilele de slabit si orbiti de visul siluetei ideale, de prea putine ori stau sa mai citeasca prospectul sau sa intrebe medicul despre reactiile adverse pe care aceste pastile le pot da. Pe piata exista 3 tipuri de pastile de slabit: pentru suprimarea poftei de mancare, pentru arderea grasimilor si pentru combinarea grasimilor.

Pastilele care actioneaza aspura apetitului sunt unele dintre primele pastile pentru slabit aparute pe piata si au avut un succes destul de mare, fiind inca luate la scara mondiala. Aceste pastile au fost concepute pornind de la ideea ca ne ingrasam pentru ca mancam mult prea mult. Oamenii considerau ca daca ar sti exact cand sa se opreasca din mancat, cand este suficient, atunci ar slabi sau cel putin nu s-ar mai ingrasa.

Citeste si:  Livingul tau - loc de odihna si relaxare

Pastilele pentru suprimarea apetitului actioneaza atat fizic cat si psihic pentru a suprima motivatiile psihologice care ne imping sa mancam necontrolat. Dar ce facem atunci cand kilogramele in plus nu se datoreaza apetitului iesit din comun, ci unor alte afectiuni cronice, cum ar fi diabetul? Atunci aceste pastile nu sunt doar ineficiente, ci si extrem de periculoase. De altfel niciun fel de pastile de slabit, indiferent cat ar pretinde ca sunt de naturale, nu trebuiesc luate fara a consulta in prealabil medicul.

Pastilele care ard grasimi sau faimoasele fat burners sunt unele dintre cele mai populare pastile de slabit si actioneaza bilateral. Pe de-o parte actioneaza asupra hipotalamusului, respectiv acea parte a creierului care se ocupa de reglarea apetitului, la fel ca si pastilele pentru suprimarea apetitului pe care le-am descris mai sus. Insa ca o functie aditionala fata de acestea, fat burners elibereaza diverse substante chimice la nivelul creierului pentru a actiona mecanismul de lupta, cunoscut ca si raspunsul la stress. Cu alte cuvinte, organismul este atentionat ca trebuie sa se pregateasca pentru actiune si implicit incepe sa arda mai multe calorii, chiar si fara a face efort fizic.

Pastilele care actioneaza pentru combinarea grasimilor au rolul de a combina si de a lipi grasimile care sunt in interiorul stomacului, astfel prevenind digerarea si absorbtia lor de catre organism. Astfel, chiar daca ati consumat grasimi, excesul nu este depozitat, ci este eliminat ca si toxina. Asta nu inseamna insa ca poti manca ceafa de porc la gratar sau bacon in fiecare zi. Spre deosebire de restul pastilelor de slabit, acestea au si efecte pozitive asupra starii generale de sanatate: nu doar ca elimina grasimile, insa ajuta si la scaderea colesterolului. Atentie, doar ajuta la scaderea lui, insa nu pot fi considerate ca si pastile tratament pentru problemele de colesterol si in niciun caz nu pot inlocui dieta si medicamentele prescrise de medicul tau.

Citeste si:  Decorare bucatarie cabana

Inainte de a incepe sa luati orice fel de pastile, consultati medicul. Unele dintre ele, chiar daca pretind a fi 100% naturale, pot avea efecte adverse foarte puternice si asa cum ati vazut la stiti, faimoasele pastile chinezesti de slabit aunt banuite ca ar contine amfetamine. In plus, cu cat veti lua mai multe pastile, cu atat corpul se va obisnui mai mult cu ele si nu doar ca nu mai slabiti, insa riscati sa va ingrasati la loc si chiar mai mult.

Citeste si:  Sfaturi pentru curatenia saptamanala

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.