O gustare pe care cei mici o vor adora. Pontul meu este sa nu o facem prajita, precum cascavalul pane, ci la cuptor. Tot se va topi, nu va temeti! Se consuma imediat ce se scot din cuptor intrucat, daca se racesc, se vor intari.
Nu uitati ca „degetelele” de mozzarella trebuie sa fie inghetate. Altfel, se vor face o balta la cuptor. Ingredientele sunt pentru 24 de „degetele”.
Taiati bucata de mozzarella in betisoare. Puneti-le la congelator pana cand ingheata.
Bateti ouale. Puneti pe o farfurie faina. Intr-un alt bol, amestecati pesmetul, patrunjelul uscat si branza parmezan.
Dati bucatile de mozzarella prin faina, scuturandu-le de exces, apoi prin ou si pesmet. Repetati procesul cu branza ramasa si puneti bucatelele pe o tava acoperita cu hartie de copt. Bagati iar la congelator si lasati cel putin o ora inainte sa le puneti la copt (este absolut obligatoriu daca nu vreti ca branza sa se topeasca inainte ca invelisul sa devina auriu).
Cand ora aproape a trecut, porniti cuptorul la 250 de grade si pulverizati ulei peste foaie si peste mozzarella. Puneti tava sus si lasati 4-5 minute. Apoi, puneti-le si pe partea cealalta si mai lasati-le inca 4-5 minute, supraveghindu-le ca sa nu se topeasca de tot.