fbpx

De unde pornim in mobilarea sufrageriei?

Probabil camera a carei decorare este cea mai traditionala, intr-o locuinta, este sufrageria. Nu prea poti lasa imaginatia sa-si faca de cap, pentru ca exista cateva piese standard obligatorii, asadar mai mereu camerele concepute special pentru a lua masa in ele sunt asemanatoare.

Piesele de mobilier dintr-un dining sunt: masa si scaunele, bufetul, sursa de lumina (cel mai adesea un candelabru) si alte cateva piese de mobilier mic, in cazul in care spatiul permite. Provocarea in decorarea si alegerea mobilierului intr-un dinning consta in optarea pentru dimensiuni, in asa fel incat incaperea sa fie functionala si sa creeze ideea de spatiu, sa fie aerisita.

1. Masa
Piesa centrala in orice dinning este, bineinteles, masa. Ea va fi asezata in asa fel, incat sa iasa in evidenta, sa confere proeminenta spatiului. Masa trebuie aleasa nu numai in functie de stil si marime, dar atunci cand optezi pentru una anume, sa fii constienta de faptul ca ea va fi vedeta incaperii si va crea o stare de spirit. Asadar nu te zgarci!

Citeste si:  Stilul asiatic, liniste si ordine in caminul tau

2. Scaunele pentru dining room
Scaunele din sufragerie joaca un rol vital in dinning. Modul în care acestea arata si se potrivesc in cameră este important, dar este, de asemenea, imperativ ca ele sa fie confortabile. Sunt cateva lucruri pe care insa tin sa le evidentiez cand vine vorba despre scaune. Masa din sufragerie are, de obicei, 75 de cm in vreme ce inaltimea scaunului standard ar trebui sa fie de 45 de cm. Aceasta distanţa intre inalţimea scaunului si cea a mesei face confortabila pentru majoritatea oamenilor sezutul la masa. Cumparati, deci, masa si scaunele in acelasi timp, chiar daca nu veti opta pentru un set. O alta regula generala este ca spatarul scaunului sa depaseasca inaltimea mesei, cu cat mai mult, cu atat mai bine. In plus, intr-un dining aceasta alaturare va da eleganta camerei de luat masa.

3. Candelabrul si dimensiunea potrivita

Punctul de atractie intr-o sufragerie va ramane intotdeauna candelabrul – daca vi-l permiteti! Sursa de iluminat nu numai ca trebuie sa se incadreze stilului pentru care ai optat, dar trebuie sa aiba si dimensiunea potrivita. Principala regula ramane aceasta: trebuie sa va asigurati ca va fi suficient de jos, incat sa lumineze din abundenta zona in care luati masa, insa nu trebuie sa bruieze campul vizual al oamenilor asezati la masa. Distanta de la masa pana la partea de jos a candelabrului ar trebui sa fie cuprinsa, dupa regulile standard ale designerilor, intre 75 si 90 de cm.

Citeste si:  Cainele si pisica - dusmani adevarati?

5. Bufetul
Rolul bufetului este de a oferi un spatiu suplimentar pentru depozitarea vaselor, tacamurilor, dar si pentru bauturi sau elemente decorative. In functie de marimea camerei, veti alege bufetul care se incadreaza cel mai bine.

6. Perdele ÅŸi draperii
Ultimul lucru la care ne gandim adesea, sunt draperiile. Daca este sa ma intrebati pe mine, acestea sunt un must-have intr-o camera de luat masa si trebuie sa le acordam importanta cuvenita. Nicio sufragerie nu este completa pana nu alegem draperiile: acestea vor avea darul de a adauga o nota de moliciune, de intimitate incaperii si vor stompa senzatia de rigitate. Optati pentru tesaturi grele si culori tari si nu aveti cum sa comiteti o eroare.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.