Cum sa folosesti cele 5 elemente din Feng Shui pentru a echilibra energia caminului

Pentru vechea arta arhitecturala Feng Shui, cel mai important lucru pentru armonia caminului este felul in care se echilibreaza elementele astronomice, ceresti, cu cele geografice, pamantene. De altfel, chiar si numele Feng Shui nu inseamna altceva decat Vant si Apa – dar sa nu credeti ca numai despre aceste elemente este vorba atunci cand trebuie sa gasiti echilibrul energetic al casei.

Pentru unele dintre voi, poate, teoria asta a energiilor poate parea o farsa. Nu e important. Chiar daca nu credeti ca felul in care aranjati obiectele in jurul vostru poate aduce beneficii vietii, tot veti avea motive sa cititi mai departe, pentru ca Feng Shui-ul are si o puternica parte estetica.

Principiul sau este ca in casa voastra trebuie sa se regaseasca in proportii echilibrate toate cele cinci elemente stravechi ale materiei, vantul, apa, focul, pamantul si lemnul. Doar atunci cand puteti gasi echilibrul intre aceste elemente, casa voastra va fi cu adevarat confortabila, relaxanta si incarcata de energie pozitiva.

Citeste si:  Cum gatim legumele verzi

Primul pas in acest sens este sa intelegeti efectele celor cinci elemente asupra casei voastre. Potrivit Feng Shui, cele cinci elemente nu sunt doar componentele esentiale ale lumii, dar sunt si capabile sa se combine intre ele intr-un perpetuu ciclu al creatiei si distrugerii. De aceea, abia cand exista un echilibru in creatie si distrugere, veti putea avea energie pozitiva in jurul vostru. Cele cinci elemente interactioneaza unul cu celalalt si de aici incepe arta de a gasi cheia acestui echilibru. Pentru a intelege cum functioneaza Feng Shui, trebuie sa tineti minte stravechea schema:
– Apa stinge Focul.
– Pamantul distruge Apa.
– Lemnul schimba Pamantul.
– Metalul distruge Lemnul.
– Focul topeste Metalul.
Dupa care ciclul o ia, desigur, de la capat.

Focul. Focul este un element foarte puternic. Pentru a adauga un pic de Foc intr-o incapere, se pot folosi obiecte rosii sau obiecte colorate in nuante calde si puternice, precum pernutele de pe canapea sau draperiile. Se pot de asemenea folosi lumanari sau lampi pentru a reprezenta Focul. Lumanarile parfumate sunt cu atat mai indicate cu cat nu doar ca vor aduce elementul Focului in incapere, dar o vor si face sa miroasa frumos. Important e sa nu uitati ca Focul trebuie echilibrat cu Apa.

Citeste si:  Anunt: Vand casa!

Apa. Element al vietii si al cresterii, pentru ca numai in prezenta apei poate aparea si exista viata, apa trebuie sa fie prezenta in incaperi. Cea mai simpla metoda de a aduce apa intr-o incapere este prin intermediul culorii albastru. Pentru variatiuni de decor, se pot folosi si obiecte de sticla sau obiecte transparente, precum vaze de sticla clara umplute cu apa. Un acvariu este si el suficient. Apa are nevoie de Pamant pentru echilibru.

Pamant. Pamantul este elementul organizarii si al simtului practic. Cel mai simplu fel de a incorpora Pamantul intr-o camera este sa aveti ceva colorat in mult maro sau galben. Plante in ghiveci puse in colturile incaperii vor avea efecte minunate.

Lemn. Daca Pamantul era elementul stabilitatii, Lemnul este elementul schimbarilor, elementul progresului. Este insa si elementul cel mai usor de adus intr-o incapere, pentru ca mobila este in majoritatea cazurilor fabricata din lemn. Daca aveti insa mobila moderna, din materile nelemnoase, puteti aduce Lemnul in incapere sub forma unor statui decorative sculptate in lemn.

Citeste si:  Balconul si terasa – gata cu hibernarea!

Metalul. Metalul este elementul mintii. Culorile care reprezinta acest element sunt albul, arigintiul si auriul. Si metalul este usor de incorporat intr-o incapere, pentru ca este adesea prezent in mobila si decoratiuni.

Acum trebuie doar sa va uitati in jurul vostru si sa vedeti daca va lipseste ceva dintre aceste elemente si daca vreunul din ele este reprezentat in exces. Apoi sa gasiti o metoda de a echilibra lucrurile. Cel putin un miliard de chinezi ar fi in stare sa bage mana in foc ca, dupa ce veti gasi echilibrul intre aceste elemente, casa voastra va fi invadata de energii pozitive si va veti simti minunat!


Un comentariu
  1. e un articol asa sa fie acolo….la inceput ne spune ca feng shui inseamna vant si apa, ca cele 5 elemente esentiale sunt apa vantul focul pamantul si lemnul, dupa care…….soc!!:))totul se schimba….vantul/aerul este uitat si inlocuit de metal.confuzie totala….bravo pt cine a scris articolul;)
    \”felicitari\”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.