fbpx

Cum sa ai o bucatarie curata

Please select a featured image for your post

Gatitul e pentru mine una dintre cele mai relaxante activitati. Dar dupa ce petreci destul de mult timp in bucatarie si ai preparat cateva feluri delicioase, vine partea cea mai urata: spalatul vaselor si curatenia! De obicei ajungem in situatia asta pentru ca lasam sa se stranga foarte multe vase, nu arauncam resturile la timp etc. Desi nu se poate sa gatesti fara a face putin dezastru in bucatarie, sunt cateva lucruri pe care le poti face pentru ca dezastrul sa fie la o scara mai mica. Curata pe parcurs! Iti suna cunoscut? Probabil ca asta iti spunea mama ta de fiecare data cand gateai si este multa intelepciune in vorbele acestea! E bine sa incepi in bucataria curata pentru a avea loc sa te desfasori dar si pentru a nu adauga vase muradre intr-o chiuveta deja plina. Inca inainte de a incepe sa gatesti, umple un lighian de bucatarie cu apa si detergent, in care sa pui, pe parcurs, vasele folosite care au nevoie de a fi inmuitate inainte de spalare. Tine la indemana si niste servetele umede pentru a sterge eventualele pete d epe aragaz, Se vor curata mult mai usor daca le stergi imediat, decat daca astepti sa se usuce. Pune si ustensilele folosite in acelasi lighean cu apa calda, pentru a nu fi nevoita sa le freci cu peria de sarma mai tarziu.
Citeste si:  Decoratiuni pentru Craciun
Ai grija la temperatura si la timp. Un pont foarte bun e sa urmaresti tot timpul temperatura mancarii. Majoritatea mancarurilor nu trebuie sa fie neaparat fierte / coapte la temperaturi maxime, asa ca nu da focul tare, ai toate sansele ca fie sa dai ceva in foc (si atunci ai de curatat atat oala cat si aragazul) fie sa arzi ceva, iar arsurile si mancarea intarita pe vas sunt cele mai greu de curatat. De asemenea, foloseste intotdeuna un cronometru sau un ceas de bucatarie, pentru ca ajunge sa nu urmaresti mancarea cateva secunde si sa se intample un dezastru.Alege retetele potrivite! Daca vrei sa faci cat mai putina mizerie in bucatarie, alege retetle care se fac intr-un singur vas, fara a fi nevoie sa murdaresti toata bucataria. Foarte bune sunt de exemplu sufleurile, in care amesteci incgredientele intr-un vas mare si le dai la cuptor, fara prea multe complicatii. De asemenea alege ingrediente care nu trebuies cprocesatea foarte mult. Daca intr-o reteta de supa folosesti in locul uni morcov, unei teline, uni cartof etc o punga de legume congelate economisesti nu numai timp ci si te scutesti de a strange si arunca atatea coji de la legume.
Citeste si:  Supa de rosii si muschi de porc marinat in suc de portocale
Tips & tricks. Foloseste ustensilele si aparatele care iti usureaza mult munca insa nu fac foarte multa mizerie. De exemplu, un robot de bucatarie acre insa foloseste acelasi vas pentru a marunti toate legumele, fara a fi nevoia sa dezasamblezi si sa speli o bucatarie intreaga de vase de plastic. Un sfat special pentru mamici: daca aveti copii care sa va ajute in bcutarie nu ezitati sa le cereti ajutorul. Nu doar ca terminati treaba mult mai repede, dar si curatenia va merg la fel de usor! In plus, copiilor le place foarte mutl sa bucatareasca, li se pare distractiv si se bucura daca se pot face utili. In plus, apelati cu incredere la o masina de spalat vase! Nu doar ca va scuteste de timpul petrecut spaland vase, dar s-a demonstrat ca se consuma mai putina apa decat atunci cand spalati vase manual. O alta solutie e sa folositi cand este posibil vesela de plastic, de unica folosinta, pe care o aruncati fara a mai fi nevoie sa o spalati.

Citeste si:  Luminarea casei
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.