Cum alegeti un seif pentru acasa

Nimeni nu se gandeste ca poate fi victima unei spargeri decat in momentul in care se intampla si, chiar daca va asigurati bunurile, nimic nu poate inlocui obiectele pretioase care vi s-au furat. Ca sa nu mai spunem ca puteti ramane nu numai fara bani, ci si fara acte importante pe care hotii le pot folosi pentru a va fura identitatea.

Cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru a va tine banii si obectele pretioase la indemana, dar in siguranta, este sa achizitionati un seif pentru acasa.

Ce trebuie stiut despre seifuri:

Pot fi clasificate in functie de gradul de siguranta pe care il ofera. In functie de rezultatele la testele VdS, exista sapte clase de siguranta, de la 0 la VI. Cu cat aceasta clasa este mai mare, cu atat seiful este mai sigur.

Inchiderea se poate face prin yala cu cheie sau prin cifru, fie electronic, fie mecanic. Dar exista si alte optiuni, de exemplu seifuri cu doua incuietori, care necesita prezenta a doua persoane pentru a putea fi deschise. Acest aspect ramane la alegerea dumneavoastra, toate fiind la fel de sigure, bineinteles in limitele clasei primite dupa testare.

Daca la seiful dumneavoastra au acces mai multe persoane, puteti alege un seif compartimentat. Astfel fiecare are propriul sau spatiu in interiorul lui si puteti acorda accesul unei persoane numai la un singur compartiment (de exemplu numai la documente, nu si la bani).

Este foarte important sa montati seiful conform instructiunilor primite de la producator. Altfel, poate sa devina inutil. In general, se monteaza in perete sau se introduc in corpurile de mobilier. Dar se pot ancora si in podea (de exemplu sub pat) sau chiar sub podea.

Citeste si:  Spatii de depozitare pentru incaltaminte

Pentru a va proteja cu adevarat banii si documentele, este bine sa alegeti un seif anti-foc. In caz de incendiu, acestea raman intacte, la fel ca si obiectele din interior. Insa – atentie ! – un seif anti-foc nu este neaparat si antiefractie. Un seif anti-foc este clasificat in functie de numarul de ore si de temperatura la care poate rezista. Cu cat mai multe ore si grade, cu atat mai bine.

Daca plecati intr-o calatorie va puteti proteja bijuteriile, banii sau actele cu ajutorulunei casete speciale. Este un mic seif portabil, care poate avea mai multe compartimente si diferite modalitati de inchidere.

Exemple de preturi:

O caseta de calatorie, cu un singur compartiment si dimensiunile de 57×156 mm costa 116.03 RON.

Citeste si:  Si cantarul poate sa minta! Cand slab inseamna de fapt gras

Un seif pentru acasa, cu montare in perete costa 334.69 RON. Se inchide electronic, cu un cod format din maxim 8 cifre, iar volumul este de 15 litri. Include si kit-ul de ancorare.

Daca preferati inchiderea mecanica, un seif de 10 litri, cu broasca si rezistent la foc, va costa 415,01 RON.

La 9195.73 RON puteti cumpara un seif mai mare, destinat documentelor importante. Este anti-foc si antiefractie, clasa de siguranta este VdS 1, iar volumul este de 208 litri.

Daca detineti arme de foc, le puteti depozita intr-un dulap-seif cu doua compartimente, unul pentru arme si unul pentru munitie. Pretul este de 766.06 RON, iar volumul este de 95 litri.

Puteti castiga un seif participand la concursul NewsChannel.ro

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.