Costita cu piure de naut si salata de ardei copti cu menta

Ca sa nu fie prea dura trecerea la masa de post, va propunem un fel de mancare care contine carne. Daca nu vreti in ruptul capului asa ceva, puteti extrage garnitura din aceasta reteta: piureul de naut. Salata e de post in intregime.

Costita cu piure de naut

Ingrediente:
1,5 kg costita de porc
50 g parmezan
50 g pesmet
cimbru, maghiran, marar uscat, oregano
1 ardei iute
100 ml ulei de masline
0,5 kg naut
rozmarin
5 catei de usturoi
sare.

Mod de preparare:
Parmezanul ras si pesmetul le amestecam cu sare, cu cele patru ierburi aromate si cu ardeiul iute curatat de nervuri si de seminte si tocat marunt. Intr-o tava unsa cu ulei de masline asezam costitele, pe care le stropim de asemenea cu ulei si le presaram cu amestecul pe care l-am preparat. Tava o punem in cuptorul incins, la foc iute, si o tinem circa trei sferturi de ora, fara a intoarce costitele si obligandu-le astfel sa devina crocante pe o parte.
Nautul l-am pus de cu seara in apa rece. Il scurgem, il spalam din nou si il lasam sa fiarba 40 de minute, cu putina sare. Il strecuram si il dam prin sita sau prin masina de tocat. Il punem intr-o oala cu aproximativ 300 ml din apa in care a fiert si il punem iarasi pe foc, pentru circa cinci minute, adaugand rozmarinul facut praf si usturoiul pisat. Atat costitele, cat si nautul le mancam calde, cu muraturi sau salata dupa pofta inimii.

Citeste si:  Mutare mobila

Salata de ardei copti cu menta

Ingrediente:
ardei grasi
catei de usturoi
zeama de lamaie
ulei
frunze de menta
sare.

Mod de preparare:
N-am specificat cantitatea de ingrediente fiindca fiecare va sti daca ii trebuie doi ardei copti sau sapte. Pentru fiecare ardei, ar reveni un catel de usturoi, dar si aici gusturile sunt discutabile…

Citeste si:  Birouri pentru toata familia

Ardeii ii coacem pe o plita, apoi ii stropim cu apa si ii punem intr-o oala goala, sub capac, sa se inabuse pret de zece minute, ca sa-i curatam de coaja foarte usor. Le indepartam si semintele si ii rupem fasii. Intr-un castron, laolalta cu fasiile de ardei copt, punem usturoiul bine pisat, ulei (preferabil de masline, acceptabil si de floarea soarelui), zeama de lamaie si cateva frunze de menta. Lasam castronul la rece, acoperit, pentru o jumatate de ora. Aruncam menta si mancam tot ce ramane in castron.

Citeste si:  Snitel de curcan cu mustar si musaca de vinete pane

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.