
Sunt dulci, condimentate si delicioase! Perfecte pentru un picnic, ca aperitiv sau ca gustare cand va adunati sa vedeti un meci. Puteti prepara compozitia si modela chiftelele, le puteti pastra la rece si apoi, sa le coaceti cand luati masa.
Ingrediente
Pentru chiftele:
1,5 kg carne de curcan tocata (recomand pulpa)
150 de grame de bacon, taiat cubulete
O ceapa data in patru
5 catei de usturoi dati pe jumatate
100 de grame de ardei sau gogosari in otet
15 frunze de busuioc
1 lingura de cimbru tocat proaspat
2 oua
1 jumatate de cana de pesmet (daca aveti si fulgi de porumb pisati, e si mai bine)
1 lingurita de sare
Piper proaspat macinat
Pentru «glazura»
– 2 linguri de sos barbeque
– 2 linguri de ketchup
Incalziti cuptorul la 250 de grade
Intr-un bol mic amestecati cele doua sosuri si lasati-le deoparte.
Puneti in vasul robotului de bucatarie baconul, ceapa, usturoiul, ardeii, busuiocul si cimbrul. Porniti robotul si tocati-le in asa fel incat sa rezulte o compozitie omogena in culoare si textura.
Intr-un castron mare amestecati carnea de curcan, ouale, pesmetul, sarea si piperul. Adaugati si amestecul din mixer si omogenizati. Formati apoi chiftelute mici, rotunde, cam cat o minge de ping-pong.
Puneti-le intr-o tava tapetata cu foaie de copt si, cu ajutorul unei pensule, ungeti-le cu amestecul de sosuri. Coaceti-le pentru 20 de minute sau pana cand sunt rumenite.