Chicken Nuggets – iata o mancare consacrata la noi de americanele fast food-uri, le stiti, acele localuri unde se ia masa cu fast. Va oferim doua variante, care s-ar putea numi, daca despicam firul in patru, piept de pui pane cu ceva in plus si chiftelute de pui pane tot cu ceva in plus. Telina orientala e o salata – a nu se confunda cu salata orientala! – de post.
Chicken Nuggets
Ingrediente:
2 piepturi de pui
1 ou
100 g parmezan
100 ml lapte
150 g pesmet
50 g faina
200 ml ulei
busuioc, patrunjel, coriandru
piper, sare.
Mod de preparare:
Puiul, curatat de piele, il taiem in bucati de dimensiunile unei cutii de chibrituri. Le lasam in pace si amestecam separat: parmezanul ras, făina, verdeaţa foarte bine tocată, condimentele, pesmetul. In loc de pesmet putem opta pentru fulgi de porumb bine pisati, iese mai crocant produsul finit. Acest amestec il punem intr-un borcan de plastic sau o punga pe care o vom lega la gura, impreuna cu bucatile de pui. Agitam sau scuturam recipientul pana cand bucatile capata o pojghita uniforma. Intr-un bol batem oul cu laptele. Dam bucatile de pui prin oul batut si le prajim, pe ambele parti, in uleiul incins.
Varianta 2: puiul maruntit. Ingredientele alimentare sunt aceleasi. Avem nevoie de un blender. Daca nu se poate, o masina de tocat carne face si ea fata.
Carnea o facem pasta cu blenderul sau cu masina de tocat, amestecand-o cu mirodeniile si condimentele. Ne trebuie, de acum, patru boluri. Unul pentru carne, unul pentru faina, unul pentru oul batut cu lapte si unul pentru parmezanul amestecat cu pesmet. Facem rotocoale din carne, cu mana pudrata de faina. Le dam usor prin faina, apoi prin oul batut, prin pesmetul cu parmezan si le punem pe un platou. Dupa ce am terminat opera de confectionare a gogoloaielor, le prajim in ulei incins.
Nu strica o reteta de pesmet proaspat: punem felii de paine, alba sau neagra, la cuptor, pret de o ora. Le faramitam apoi cu blenderul sau cu piulita.
Telina orientala
Ingrediente:
1 kg telina
300 g morcovi
400 g mazare boabe
200 g arpagic
100 g ceapa
100 g masline
100 g faina
2 lamai
100 ml ulei
patrunjel, marar
piper, sare
Mod de preparare:
Telina se curata si se taie felii, care se dau prin faina si se prajesc in ulei. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit intr-o cratita. Cum devine aramie, turnam peste ea si restul de faina, amestecam si stingem cu apa. In aceasta cratita, adaugam si feliile prajirte de telina, zeama de la o lamaie, sare si piper. Cand apa a scazut aproape de tot, punem morcovii fierti si taiati rondele, mazarea fiarta, arpagicul oparit si taiat rondele. Mai lasam cinci minute pe foc. Dupa ce stingem focul, amestecam salata cu masline si verdeata tocata. Deasupra punem felii de lamaie. O mancam ori calda, ori rece.