fbpx

Chec cu masline

Checurile nu sunt numai dulci. Ele sunt si sarate si constituie minunate aperitive. Sunt simplu de preparat, economice si plac tuturor.

Ingrediente
– 200 de grame de masline negre fara samburi
– 200 de grame de masline verzi fara samburi
– 3 oua mari
– 100 de grame de faina
– 100 ml lapte
– 4 linguri de ulei de masline
– 170 de grame de branza gruyere
– un pliculet de drojdie
– 10 grame de unt pentru uns tava/ forma

Citeste si:  Mutarea

Preparare
Incalziti cuptorul la 180 de grade.
Amestecati drojdia cu faina. Incorporati ouale batute in prealabil. Varsati laptele si uleiul putin cate putin, pana cand obtineti un aluat omogen. Adaugati branza si maslinele.
Ungeti tava de chec si puneti hartie. Varsati aluatul in ea, dati la cuptor pentru 40 de minute.
Testati cu o scobitoare, ar trebui sa iasa curata.
Lasati-o sa se raceasca putin inainte sa il taiati.
Se consuma caldut sau rece.

Citeste si:  Renovarea si redecorarea casei

Sfaturi pentru un aluat reusit de chec sarat
Puteti folosi aceasta reteta pentru orice fel de chec sarat. Aluatul se prepara din 200 de grame de faina, trei oua, 100 ml lapte, 50 de ml de ulei si un pliculet de drojdie. Faina si drojdia se amesteca, apoi se adauga ouale batute, laptele si uleiul. Se poate pune si sare si piper, dar nu uitati ca restul ingredientelor pot fi deja sarate/condimentate.

Mai puteti incerca urmatoarele combinatii:
– Masline verzi, branza de capra proaspata, migdale
– Masline negre, ardei, feta
– Masline verzi, prosciutto
– Masline negre, prosciutto crudo
– Masline verzi, busuioc, parmezan
– Masline verzi, somon, mozzarella
– Masline negre, rosii uscate, ansoa

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.