fbpx

Cartofi umpluti, pui cu dovlecei si supa de usturoi

Cartofi copti umpluti
Ingrediente: cartofi cat mai mari, cascaval ras, lapte, praz, sare, oregano.

Mod de preparare: Speli bine cartofii, ii infasori intr-o folie de aluminiu si ii bagi la cuptor aproximativ o ora. Focul sa fie dat la minim. Apoi, ii scoti, ii tai pe jumatate, in lungime si scoti miezul cu o lingura. Pisezi intr-un castron miezul cartofilor, adaugi doua linguri de lapte, prazul – pe care il toci marunt inainte, cascavalul, sare si oregano dupa gust. Amesteci bine, apoi umpli din nou jumatatile de cartofi si le mai lasi in cuptor aproximativ un sfert de ora. Le ornezi cu cascaval ras si ii pui la racit. Pofta buna!

Pui cu dovlecei

Ingrediente: un pui, 7 dovlecei, 150 ml ulei, 5 cepe mici – preferabil verzi – 500 ml apa, o jumatate de pahar de vin, o legatura de marar, smantana, piper, sare, oregano, 300 gr rosii.

Mod de preparare:
Se spala piul, se sareaza si se prajeste in ulei de masline. Dovleceii trebuie taiati in rondele si prajiti la randul lor – preferabil intr-o alta tigaie. Dupa ce s-a rumenit carnea, se toaca ceapa marunt si se prajeste. Cand ajunge sa aiba o culoare aramie, adaugi vinul, carnea si lasi sa fiarba cateva minute. Cand carnea incepe sa se fiarba, adaugi si dovleceii, rosiile (pe care le-ai fiert 5 minute inainte singure si le-ai curatat de coaja si de seminte). Pui sare, piper si oregano, dupa gust. Mai astepti aproximativ 10 minute, dupa care bagi oala la cuptor, pret de un sfert de ora. La final, adaugi smantana si ornezi cu marar tocat marunt.

Citeste si:  Pomi fructiferi pe terasa

Carnati condimentati din peste
Ingrediente: peste congelat – preferabil unul cu oase putine, slanina, mate de oaie, cimbru, sare, boia iute, usturoi, piper.

Mod de preparare:
Dupa ce ai decongelat pestele, se curata de sozi, se taie capul se inlatura coloana si restul oaselor, dupa care se taie bucatele marunte. Il treci apoi prin masina de tocat impreuna cu usturoiul. In felul acesta te asiguri si ca eventualele oase ratacite, vor fi tocate marunt. Toci apoi si slanina, separat. Amesteci apoi cele doua compozitii alaturi de cimbru, sare, piper si boia. Cand te-ai asigurat ca pasta este omogena, umpli matele pe care le-ai lasat peste noapte in apa rece cu cateva cuburi de gheata si cu trei cepe taiate ronndele. Sunt foarte gustosi pe gratar, dar si prajiti. Este ideala o garnitura de orez cu legume.

Citeste si:  Tapetul, o alegere din nou la moda

Supa de usturoi

Ingrediente: 5 capatani de usturoi, 100 ml ulei, o lingura de faina, 1,5 l apa, suc de rosii, sare, piper, oregano, cimbru, patrunjel.

Mod de preparare: Se piseaza cateii de usturoi, dupa care se freaca adaugand treptat cantitatea de ulei, pana se formeaza o compozitie omogena, asemanatoare maionezei. Se adauga apoi faina, sucul de rosii si, la fel ca uleiul – apa fiarta. La final, se adauga ingredientele: sare, piper, oregano. Se asaza la foc mic si se lasa la fiert aproximativ 15 minute. In timpul acesta, amesteca continuu, sa nu se lipeasca compozitia. La sfarsit, se adauga cimbru si se serveste ornata cu patrunjel. Pofta mare!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.