fbpx

Camera bebelusului – cum s-o amenajam in cativa pasi

Deci o sa aveti un copil si trebuie sa-i amenajati camera. Nu va panicati, nu e atat de complicat. Sunt cativa pasi de urmat si, in cateva saptamani, puteti deja sa asteptati linistiti venirea ursitoarelor.

1. Peretii. Niste pereti murdari sunt un adapost bun pentru microbi. Un nou strat de vopsea lavabila este absolut necesar. Daca locuiti intr-unul din acele blocuri atat de bine construite incat apare mucegaiul pe pereti, trebuie sa luati masuri suplimentare – in primul rand sa spalati colturile inverzite cu hipoclorit sau cu solutii speciale pentru indepartarea igrasiei. Cand cumparati lavabila, ar fi bine sa nu va zgarciti, multe dintre acele produse care au invadat piata sunt mai proaste decat traditionalul var. Alegeti nuante deschise si vii, eventual vopsiti peretii in doua culori diferite. Iar tavanul lasati-l intotdeauna alb, pentru a creste luminozitatea camerei.

2. Ferestrele. Trebuie sa aveti grija la tocarie, mai ales la cea a ferestrelor. Daca aveti dubii cu privire la etanseitatea ramelor sau daca ati observat ca tocaria este proasta si favorizeaza condensul, schimbati fereastra cu totul. Si nu uitati: cat mai multa lumina naturala in camera bebelusului.

Citeste si:  Cum organizam un picnic sanatos?

3. Decorurile. Pe peretele de langa patul copilului, ar fi bine sa existe o pictura colorata, care sa ajute bebelusul sa-si dezvolte vederea si simtul cromatic. Puteti apela la un pictor sau o puteti face singure, cu un minim de pricepere. Atentie: daca luati un pictor, ar fi bine sa nu-l incurajati sa picteze ceva prea abstract si „in tendinte”. Altfel, s-ar putea ca bebelusul sa creada ca vacile sunt mov, cum s-a intamplat in Elvetia… Iar decorul ar trebui sa fie cat mai colorat si sa cuprinda intreaga paleta de culori a curcubeului – nu uitati ca e un desen pentru copii, nu o opera de arta contemporana!

4. Mobila. Scapati urgent de tot ce nu aveti nevoie. Mobila in exces, ca si covoarele mitoase, reprezinta un adevarat magnet pentru praf – si sigur nu vreti asta. Cat mai mult spatiu, cat mai mult aer, cat mai multa lumina. Apoi achizitionati un patut pentru copii – de plastic sau de lemn, in functie de posibilitatile financiare. Salteaua ar fi bine sa fie una speciala, din cocos si grau, chiar daca este ceva mai scumpa. Trebuie sa cumparati sau sa amenajati un dulap special pentru copil: hainele, lenjeria si prosoapele bebelusului nu trebuie sa intre in contact cu ale voastre – altfel degeaba le mai spalati la 90 de grade! Pentru pat, este bine sa procurati un carusel muzical – in cele mai multe cazuri, va va ajuta sa treceti mai usor peste insomniile din primele luni de viata – si o lampa de veghe pentru noapte, eventual cu lumina colorata.

Citeste si:  Ce sa nu faci cand iti renovezi sau decorezi casa

5. Electronicele. Este bine ca in camera sa pastrati un televizor si o combina audio, pentru ca daca bebelusul invata sa adoarma cu un anume fundal sonor constant, el va fi mai putin sensibil la eventualele zgomote din timpul somnului. Ar fi, de asemenea, recomandat, sa va cumparati un monitor audio, care sa va anunte in celelalte incaperi daca bebelusul s-a trezit. Sau chiar un monitor video – care e de doua ori mai scump – daca va permiteti. Merita cheltuiala: altfel veti fi nevoite sa intrati in camera copilului ca sa vedeti cum doarme, cu riscuri mari ca aparitia voastra sa nu faca altceva decat sa-i strice somnul.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.