Greu de imaginat ceva mai sanatos de atat. Burgeri plini de acizi omega si proteine si deliciosi. Serveste-i cu o salata simpla de ruccola si grapefruit si cu vinegreta cu mustar si ceapa.
Ingrediente:
500 de grame de file de somon
2 linguri de ulei de masline
O treime de cana de arpagic taiat cubulete
1 cana de varza kale tocata marunt
Sare si piper proaspat macinat
3 sferturi de cana de quinoa fiarta
2 lingurite de mustar de Dijon
2 oua batute
Pentru salata :
3 linguri de ulei de masline
3 linguri de otet balsamic alb
2 lingurite de ceapa arpagic tocata
1 lingurita jumatate de mustar de Dijon
Sare si piper dupa gust
O punga de ruccola
Un grapefruit roz, curatat si taiat cubulete
Intr-un castronel, bateti cu un tel uleiul, otetul, ceapa, mustarul de Dijon, sarea si piperul. Acesta este dressingul pentru salata.
Taiati din bucata de somon cam un sfert si bagati-o la tocat. Asta vaajuta sa nu se destrame burgerii. Restul de somon taiati-l marunt cu un cutit bine ascutit. Puneti pestele intr-un bol mare.
Puneti la incins o tigaie non-aderanta. Adaugati uleiul de masline si sotati ceapa arpagic si varza kale. Asezonati cu sare si piper si lasati cam 5 minute, pana cand se inmoaie legumele. Turnati-le apoi in bolul cu somon. Puneti si quinoa, mustarul de dijon si ouale. Amestecati si apoi formati 4 burgeri, ca niste chiftele mari turtite.
Puneti la incins o tigaia nonaderenta. Adaugati putin ulei si puneti burgerii. Lasati-i 5 minute, apoi intoarceti-i pe partea cealalta pentru inca 4-5 minute.
Puneti dressingul pentru salata intr-un bol impreuna cu ruccola si grapefruitul. Amestecati si impartiti in patru farfurii intinse. Puneti burgerii deasupra.