fbpx

Budinca de cartofi cu carne si pogaci cu miere de albine

Frigul excesiv e cel mai bun element natural cand vrei sa slabesti: sa depui efort in aer liber. Dar frigul iti cere si sa mananci consistent, mai ales daca nu vrei sa slabesti. Cum ar fi felurile de mai jos.

Budinca de cartofi cu carne

Ingrediente:
500 g cartofi
300 g carne macra
150 g unt
4 oua
100 g smantana
2 linguri untura
1 lingura pesmet
piper, sare.

Mod de preparare:
Cartofii ii spalam bine si ii fierbem in coaja, dupa care ii curatam si ii trecem prin sita. Untul il frecam spuma intr-un castron, apoi adaugam peste el cartofii, smantana, galbenusurile crude, sarea. Le amestecam, pasta rezultata amestecand-o, la randul ei, cu albusurile batute spuma. Carnea – de porc sau de vita, cum preferam – o inabusim in untura si o trecem prin masina de tocat. O saram si piperam. Forma in care vom face budinca o ungem cu untura, peste care presaram pesmet. Punem un start de pasta de cartofi, unul de carne, iar unul de cartofi si unul de carne, deasupra trebuind sa vina strat de cartofi, peste care radem cascaval. Punem forma la cuptor pentru cel mult 30 de minute. Cand e gata, turnam deasupra sos de rosii. Budinca o mancam calda.

Pogaci cu miere de albine

Ingrediente:
500 g miere
2 oua
2 galbenusuri de ou
0,5 kg faina
1 lingurita bicarbonat
15 nuci
50 ml ulei.

Mod de preparare:
Mierea, ouale intregi si galbenusurile le punem intr-un castron si le frecam bine-bine cu o lingura de lemn, pana cand obtinem o spuma. Sa nu credeti ca scapati prea usor, realizarea asta necesita un sfert de ceas de munca. Faina o presaram prin sita, de la oarecare inaltime, sub forma de ploaie. Presaram si bicarbonatul de sodiu. Ungem o tava cu ulei si turnam compozitia. Deasupra punem miezul de nuca, zdrobit cu piulita cat sa nu-l facem praf si pulbere sau, daca avem rabdare, taiat felioare cu un cutit. Coacem in cuptor la foc potrivit, apoi taiem prajitura in patrate mici, cu latura de 3 centimetri si le lasam sa se raceasca.

Citeste si:  Feng Shui pentru camera copiilor
Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.