fbpx

Ardei umpluti cu carne de curcan si alte bunatati

Ardeii se pot umple in diverse moduri, dar ce va prezentam azi este o alternativa total diferita de reteta clasica, romaneasca, pe baza de amestec de porc, vita si orez. Smantana deasupra se mentine, insa.

Ingrediente

Pentru umplutura
– 300 de grame de carne tocata slaba de curcan
– Trei sferturi de cana fasole neagra la conserva
– Trei sferturi de cana de porumb
– 1 ardei iute tocat marunt
– 1 rosie mare taiata cubulete
– 2 catei de usturoi tocati
– 3 linguri de ceapa tocata marunt
– 2 linguri de coriandru verde tocat marunt plus inca o lingura pentru garnisire
– 1 lingura de cumin
– Sare
Pentru ardei
– 3 ardei grasi taiati in doua pe lungime
– O jumatate de cana de supa de pui
– 9 linguri de amestec de branzeturi rase, ca cele pentru paste (parmezan, cascaval, pecorino, grana padano etc)
– 1 lingura de ceapa verde tocata marunt, pentru garnisire

Citeste si:  Casa pe meleaguri straine

Mod de preparare
Intr-o tigaie inalta caliti carnea usor, asezonata in prealabil cu sare. Cand a prins o culoare maronie, adaugati ceapa, usturoiul, fasolea neagra, coriandrul, ardeiul iute, rosia si cuminul. Amestecati bine, acoperiti cu un capac si lasati sa se inabuse, la foc mic, pentru 20 de minute. Indepartati capacul, adaugati porumbul si mai lasati inca cinci minute. Lichidul trebuie sa fie scazut.

Incalziti cuptorul. Taiati ardeii in jumatate, indepartati semintele si nervurile. Umpleti fiecare jumatate si puneti-le intr-o tava neaderenta. Turnati apa sau supa de pui. Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor pentru 45-50 de minute. Indepartati folia si presarati pe fiecare ardei 1 lingura si jumatate de branzeturi. Dati iar la cuptor pentru 5 minute. Scoateti si presarati ceapa verde si smantana. Pentru cine doreste.

Citeste si:  Design filipinez
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.